0 Shares 383 Views

Les nostres escoles: Escola Pla del Puig

8 de juny de 2023
383 Views

A l’escola Pla del Puig el fil conductor d’aquest any és “Seguint la petjada de les bruixes, aquelles dones sàvies”.

Les colles d’I3, d’I4 i d’I5 hem seguit les “petjades” i hem descobert que les històries de bruixes no eren ben bé com ens les han explicat. Coneixem històries, contes, cançons… que ens agraden i que fins i tot ens poden fer riure o una mica de por, però sobretot ara hem descobert la veritat.

La primera pregunta que ens vam fer va ser: com ens imaginem una bruixa? Vam començar parlant i dibuixant aquesta bruixa que cadascú s’imaginava. Vam convidar l’il·lustrador Joan Romero, pare d’un alumne d’I4, que ens va explicar el conte “Qui té por de les bruixes?” i ens va regalar un dibuix de la protagonista.

Per tenir més informació sobre el tema, el segon trimestre vam fer una sortida a Sant Feliu Sasserra per visitar el Centre d’Interpretació de la Bruixeria. Allà, la Queralt, guia del centre i experta en el tema, ens va explicar que fa molt temps, cap a l’any 1600, hi havia unes dones que sovint vivien soles, eren grans i tenien poc recursos; unes dones sàvies, amb molts coneixements sobre la natura, el cos, les propietats de les herbes i plantes que recollien al camp i al bosc. Vam descobrir que van ser acusades de “bruixes” perquè els seus coneixements generaven inseguretat i por entre la gent que manava en aquella època, generalment, homes. Per exemple, al poble de Sant Feliu Sasserra sis dones van ser condemnades i penjades al Serrat de les Forques per “bruixes”. El que sabem del cert és que eren dones lluitadores i valentes, que tenien molts coneixements sobre el cos, les plantes, els animals… i que per ajudar als altres o viure la seva vida van ser perseguides.

Ara hem descobert la veritat i ja no ens deixem enganyar per les històries inventades. Una cosa són les bruixes que trobem en la literatura i les altres Dones Sàvies!

Durant aquest camí de descoberta sobre el tema d’aquest curs, també hem après que hi ha plantes que tenen propietats curatives i que ens poden ajudar. Teniu mal als ulls, al coll o a la panxa? Us heu refredat? Les anomenades bruixes preparaven remeis per curar a la gent i ara serien llevadores, farmacèutiques o metgesses que ens ajudarien. Quan anem a caminar pels voltants de l’escola observem i recollim plantes com el romaní, la farigola, la camamilla… tal com ho feien elles. Fins i tot en tenim de plantades a l’escola (menta, julivert, ruda,…).

Per últim us voldríem convidar a tots i totes a la festa de final de curs que celebrarem el proper dia 16 de juny, al Pavelló, on us explicarem a través d’un espectacle de teatre, música i dansa tot el que hem recollit i après.

 

Mestres d’educació Infantil de l’escola Pla del Puig

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Horaris ASFE del cap de setmana
206 views
206 views

Horaris ASFE del cap de setmana

ASFE - 29 de setembre de 2023
Editorial 1657
579 views
579 views

Editorial 1657

Redacció - 29 de setembre de 2023
Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Pilar de la fonda
73 views
73 views
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com