0 Shares 565 Views

Les marxes per la llibertat

25 d'octubre de 2019
565 Views

Les cinc Marxes per la Llibertat que el dimecres 16 d’octubre van sortir des de Berga, Vic, Tàrrega, Girona i Tarragona, després de tres dies caminant fent el seu trajecte de 100 kilòmetres cadascuna van arribar a Barcelona. Reclamant la llibertat dels presos recorrent a peu per Catalunya i allotjant-se a cases de veïns i hostals de diferents municipis, van conflur a Barcelona, en plena vaga general.

Onejant estelades, cantant els Segadors i corejant crits de llibertat, milers de manifestants van fer el recorregut previst, de forma pacífica i amb un ambient reivindicatiu però a la vegada festiu, van comptar també amb la participació familiars dels dirigents empresonats i exiliats i foren rebuts a Barcelona per representants polítics independentistes.
Impulsades per l’ANC i Òmnium, l’acció, inèdita, pretenia ser “una resposta de país davant de l’intent de l’estat espanyol de criminalitzar drets fonamentals, com el d’autodeterminació o el de manifestació”

La columna que va sortir el dimecres al matí de Berga va fer nit a Manresa. A la tarda, el seu pas per la carretera de Sallent, a Sant Fruitós, fou rebuda per molts santfruitosencs, mentre altres sortien de la plaça de la Vila per incorporar-se a la Marxa al seu pas per la Rosaleda i fer el camí del darrer tram final fins a Manresa.

Redacció

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Tornen les Enramades del Carrer Nou
27 views
27 views

Tornen les Enramades del Carrer Nou

Redacció - 14 de juliol de 2024
Editorial 1967
24 views
24 views

Editorial 1967

Brogit Difonem Cultura - 14 de juliol de 2024
El futbol femení
37 views
37 views

El futbol femení

Miquel Puig Soler - 13 de juliol de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major
38 views
38 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major

Galdric Sala - 13 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com