0 Shares 2059 Views

Les Caramelles

29 d'abril de 2019
2059 Views

Com es habitual, els caramellaires del nostre poble, ens han engrescat i ens han fet vibrar de nou, amb el seu repertori de cançons magníficament interpretades.

A continuació reproduïm els escrits que es van llegir en diferents moments de la Diada d’enguany. El primer es el de l’Agrupació Coral que es va llegir a l’esmorzar de germanor del dia de Pasqua, el segon es el que es llegia com a presentació a totes les places i el tercer es el resum de la Caramelles 2019.

Agrupació Coral
Bon dia a tothom i Bona Pasqua.
Un any més i amb la il·lusió i les ganes de sempre, us oferim les Caramelles. La tradició, la fe i l’energia que ens dóna la música, possiblement no la trobem en res més. Així doncs, gràcies a tots els participants pel seu esforç, que ens transmet pau i benestar en un dia tan assenyalat.

És un treball en equip que ens agermana a tots i ens fa un sol clam, un sol poble i una sola veu al compàs d’aquest llenguatge universal que és la música, i en especial, el Cant Coral.

Agraïm la presència de l’Il·lustríssim Senyor Alcalde Joan Carles Batanés i del Regidor de Cultura, Sr. Xavier Racero. I agraïm també la inestimable col·laboració de la Junta, en especial, de l’Alba, la Conxita, la Carme i la Maribel.

Enguany tenim en nosaltres, en aquest esmorzar, la família Planas Purtí, perquè, com tots sabeu, aquest any es fa un reconeixement al Vicenç per la tasca que va desenvolupar a la nostra Coral, amb entrega i dedicació vers els cantaires i sempre fent costat a la direcció de l’Eduard Casajoana.

Pilar, Ricard, Núria i Jordi, sigueu molt benvinguts, tots aplegats en aquesta taula, recordant i agraint tota la gran tasca que el vostre marit i pare va fer per la nostra Coral. Segur que ell estaria molt content de veure-us avui aplegats aquí recordant la seva memòria.

Per això li dediquem les Caramelles d’enguany i el cantaire Eduard Vall farà entrega d’un ram a la Pilar.

Que el perfum i la bellesa d’aquestes flors també arribin al Vicenç, allà on només hi ha Llum, Pau i Música.
Bones Caramelles! Bona Pasqua! i Visca Catalunya!

Els cantaires de Sant Fruitós
Bon dia a tothom i molt ben vinguts,
Som cantaires de Sant Fruitós que com cada any us venim a oferir les tradicionals cantades de Caramelles, que hem assajat amb molta il·lusió per celebrar l’arribada de la Pasqua.

A Sant Fruitós segons les èpoques han estat diverses les entitats que han organitzat les Caramelles: El Casino, La Cooperativa, El Centre Catòlic, el Cafè del Mig i des de ja fa més de 40 anys, nosaltres, l’Agrupació Coral de Sant Fruitós com a entitat pròpia.
Enguany volem recordar i homenatjar el qui va ser el nostre president, en Vicenç Planes i Prat. A ell li dediquem, també, les nostres cantades.

Com podeu veure, som cantaires de totes les edats i procedències que quan arriba la Pasqua ens apleguem per cantar alegrement, junts, cants de primavera. Però hem de dir que tot això no tindria sentit si no hi fóssiu vosaltres que ens escolteu. Gràcies per ser-hi.
No volem oblidar els nostres exiliats i presos polítics. Voldríem que el ressò de les nostres cançons sigui per a ells la veu, la força i la llibertat del nostre país que tant estimem; Catalunya.
Bona Pasqua i passeu-les felices!!

Caramelles 2019 – Pasqua Florida
Ja ha arribat el dia, Pasqua de Resurrecció, dia de Caramelles i d’alegria. El primer que fem quan ens llevem és mirar el temps: aguantarà sense ploure? Val més no pensar-hi i agafar forces perquè serà un matí molt llarg; per això ens dirigim cap el Nexe per fer l’esmorzar de germanor.

Contents i amb ganes de cantar, fem la tècnica vocal i ens encaminem cap al cobert de la Màquina de Batre, on fem la primera cantada tots junts, grans i petits, entonant Cantarem tots junts i L’encís de Pasqua.

Els petits de la Coral Infantil Mainada fan el seu repertori amb moltes ganes i disciplina, però a la vegada amb eufòria i emoció, sempre pendents de la directora, tal com cal. En acabar la seva cantada ens ballen un “ball de bastons”.

Tot seguit, els cantaires de l’Agrupació Coral ens ofereixen La Primavera torna, El cant d’aquesta nit, La Sardana de les Monges, Bon dia i El Cant de la Senyera.
Sortosament, la pluja ens respecta i podem anar fent sense problemes, tot i que fa un dia poc assolellat; però no hi fa res, perquè el sol el porten les nostres cançons, que ens surten de l’ànima.

Cantem a la Pastisseria Dani, que té la gentilesa d’obsequiar-nos amb dues mones per a la rifa. Tot seguit cantada a Cal Casajoana, amb tot el repertori i junt amb els menuts. Va ser la “cantada estrella”, sense vent i amb ambient tranquil, amb silenci i concentració, creant aquell moment màgic que t’ajuda a cantar millor i que et fa arribar al cor dels qui t’escolten.

I cap a la Plaça de l’Església, a la sortida de Missa, i amb la claca assegurada dels pares que ens seguien des del cobert de la Màquina de Batre.

Ja va arribant el moment d’anar acabant i, els menuts amb autocar i els grans a peu, ens dirigim a la Plaça de l’Ajuntament per oferir el colofó de les Caramelles, molt aplaudides i valorades per tothom. La festa s’acaba amb una enlairada de globus grocs i d’uns coloms blancs que hem d’agrair al Josep de Les Brucardes que ens els va portar.

Convenia recuperar forces després de tantes cantades. Per això els menuts van fer un aperitiu esplèndid al Bar La Parada i el Jaume Plans ens en tenia un de preparat als grans. Tots ho vam agrair molt i ens va anar molt bé per enfrontar l’última cantada, davant de la licoreria de la família Plans.

Quan crèiem que el públic ja estava cansat de sentir-nos i que només pensava en acabar l’aperitiu i anar cap a dinar, vam tenir la sorpresa de veure com sortien al carrer per escoltar amb respecte i emoció El Cant de la Senyera que era la cloenda de les nostres caramelles d’enguany.

Gràcies a tothom per participar, per acompanyar-nos, per ser-hi!
Visca les Caramelles de Sant Fruitós de l’any 2019!
Bona Pasqua!

La Directora Anna M. Riera i Fontcuberta
La Junta de l’Agrupació Coral i de la Coral Infantil Mainada

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Augmenten a 10 els morts confirmats en l’incendi d’un edifici a València
105 views
105 views

Augmenten a 10 els morts confirmats en l’incendi d’un edifici a València

Agència Catalana de Notícies - 23 de febrer de 2024
Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma  —B—
412 views
412 views

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma —B—

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 23 de febrer de 2024
Horaris del cap de setmana ASFE
335 views
335 views

Horaris del cap de setmana ASFE

Redacció - 23 de febrer de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com