0 Shares 696 Views

L’alumnat de Cicle Mitjà descobreix el món de les rapinyaires.

15 de novembre de 2021
696 Views

Per: Escola Pla del Puig –

“Cada vegada que albirem un rapinyaire, no podem evitar sentir una emoció especial… Saber quins són, será un primer pas per valorar-los, estimar-los i conservar-los.”                                                                                             T. Llobet i J.L. Copete

El passat 26 d’octubre, els nens i nenes de cicle mitjà de l’escola Pla del Puig vam visitar el Cim d’Àligues, a Sant Feliu de Codines. Va ser una sortida molt emocionant i interessant, on vam poder gaudir i aprendre moltíssim sobre les aus rapinyaires.

Primer, vam fer una visita guiada a la zona de gàbies on vam poder conèixer les característiques i peculiaritats d’aquests magnífics ocells. Vam descobrir que anomenem rapinyaires a les aus carnívores que tenen el bec i les urpes ganxudes i fortes per poder esquinçar la carn de les seves preses. A més, vam conèixer les diferències entre les diürnes i les nocturnes. Sabeu què? De diürnes n’hi ha de caçadores, com el falcó pelegrí o l’àliga daurada; i de carronyaires, com el voltor comú o l’aufrany, que, per evitar fricció al menjar i per higiene, no tenen plomes a la cara. D’altra banda, hi ha les nocturnes, com l’òliba, el gran duc o el gamarús, que són molt silencioses i que, a diferència de les diürnes, tenen l’oïda molt desenvolupada per volar i caçar en la penombra.

Seguidament, vam fer una passejada per l’entorn per observar les plantes i animals representatius del bosc mediterrani Més tard, va arribar el moment més esperat de la sortida: el vol en llibertat de diferents rapinyaires del centre. Alguns exemplars, els vam poder veure i sentir de molt a prop, ja que passaven volant just per sobre nostre. Finalment, després de dinar, vam realitzar una gimcana amb proves per repassar, tot jugant, alguns coneixements treballats durant el matí.

A més, va fer un dia fantàstic i vam poder conviure, compartir i gaudir, tots plegats, d’aquesta bona i recomanable experiència.

Aquesta sortida, ha estat el motor del projecte que iniciem a cicle mitjà sobre els éssers vius, que ocuparà gran part d’aquest curs.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Un homenatge ple de tot
64 views
64 views

Un homenatge ple de tot

Redacció - 15 d'abril de 2024
Editorial 1684
959 views
959 views

Editorial 1684

Redacció - 15 d'abril de 2024
Frase de la setmana. Lluís Maicas
7471 views
7471 views

Frase de la setmana. Lluís Maicas

Redacció - 15 d'abril de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com