Nota/imatges per: Ajuntament SFB.-
Alumnes de tercer i quart d’ESO de l’IES Gerbert d’Aurillac i de l’Escola Paidos estrenen, el 25 de novembre, 5 espots que sota el títol “Stop violències” volen fer reflexionar a la població sobre els micromasclismes que pateixen les dones en el seu dia a dia.
Per tal d’elaborar aquestes peces audiovisuals, els joves han treballat prèviament a l’aula la redacció dels guions amb l’actriu Xènia Sallarès, una tasca que els ha permès reflexionar sobre les diferents situacions on es donen tractes pejoratius al sexe femení i han pogut crear un debat a l’aula.
Aquests espots s’estrenaran el dijous 25 de novembre en doble sessió, a les 12 del migdia i a les 7 de la tarda, a la plaça de la Vila del municipi, on també es realitzarà la lectura del manifest institucional.
Dins els actes entorn del 25N, l’Ajuntament ha programat la representació teatral “Només una vegada”, a càrrec de l’Associació Cultural Recreativa de Fals, una obra de Marta Buchaca que vol fer reflexionar si la violència de gènere té justificació encara que només sigui una vegada.
Aquest espectacle es podrà veure el dissabte 28 de novembre a les 7 de la tarda al Teatre Casal Cultural. Per tal d’assistir-hi cal descarregar prèviament una invitació gratuïta a:
La representació d’aquest espectacle està subjecte a les restriccions sanitàries.
En paral·lel a l’acte del dia 25, l’Ajuntament i l’associació Sant Fruitós Comerç Actiu, s’han adherit a la campanya de sensibilització conjunta del Consell Comarcal del Bages que enguany posa el focus en les primeres actituds violentes, les que es produeixen en l’àmbit de la parella.
Per tal de visualitzar-ho, els ciutadans podran veure en diferents establiments del municipi uns semàfors i cartells que interpel·len a homes i dones a veure el grau de violència que es dóna en les seves relacions.
Per la seva banda el col·lectiu feminista Mai sense Veu també ha preparat diferents accions de sensibilització com la col·locació de bústies de color lila en diferents punts del poble on les persones, de forma anònima, poden deixar missatges amb les experiències de violència masclista que hagin patit.