0 Shares 192 Views

La Flama del Canigó passa per Sant Fruitós de Bages

23 de juny de 2024
192 Views

Aquest diumenge 23 de juny, dia de la revetlla de Sant Joan, quan passaven pocs minuts de les quatre de la tarda, Sant Fruitós ha estat travessat resseguint de la carretera de Vic per la comitiva que porta la “Flama del Canigó” al llarg de tots els Països Catalans en senyal de pau i agermanament i per tal d’encendre totes les fogueres de la nit.

La Flama, custodiada durant tot l’any al Castellet de Perpinyà, ha sortit del cim del Canigó a les 12 de la nit, i un cop baix s’ha dividit en 12 columnes, essent la d’Igualada la que passa any rere any per casa nostra.

Atletes i escolars de la capital de l’Anoia són els encarregats de portar-la en relleus i corrent des de Coll d’Ares fins a Igualada on hi arribarà al capvespre després d’haver-se bifurcat per fer-la arribar també a Montserrat.

Flama del Canigó a l’entrada de Manresa | Rosa Camprubí

A l’entrada de Manresa l’han esperat delegacions de diverses poblacions de la comarca per tal de recollir-la i portar-la fins casa seva.

Mapa de la Flama del Canigó 2024 | Omnium

Arofitant l’avinentesa que ens passa per davant de casa, des de Montpeità intentarem l’any que ve recollir-la també nosaltres al bell mig del poble (com ja s’havia fet vint-i-cinc anys enrere) i custodiar-la fins l’hora d’encendre les fogueres de Sant Fruitós.

Bona revetlla i millor Sant Joan !

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”
19 views
19 views

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”

Rosa Brucart - 21 de juliol de 2024
CNL Montserrat: Obrim la gana
19 views
19 views

CNL Montserrat: Obrim la gana

CNL Montserrat - 21 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com