0 Shares 600 Views

La cerimònia de commemoració dels camps d’extermini nazis es realitzarà en línia degut a les mesures de prevenció front la Covid-19

10 de maig de 2020
600 Views

Aquest diumenge 10 de maig es durà a terme la cerimònia d’alliberament internacional dels camps d’extermini nazis de forma virtual.

Enguany, que es commemoren els 75 anys d’aquest alliberament, estava prevista la visita als camps de l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, la regidora d’ensenyament Núria Clarella i l’arxivera municipal Anna Cura, amb els alumnes d’història contemporània de primer de batxillerat de l’INS Gerbert d’Aurillac. Aquesta visita, de la mà d’Amical Mauthausen, consistia en l’assistència a la cerimònia i la visita als camps de Gusen i Mauthausen.

A causa de la pandèmia de la Covid-19, finalment aquesta cerimònia es podrà seguir de forma virtual, el proper diumenge 10 de maig de 11 a 12 del matí, a través de la web:

https://www.mkoe.at/

Cal recordar que dos santfruitosencs van ser assassinats al camp de concentració de Guzen l’any 1941. Amb l’impuls dels professors i l’alumnat de l’Institut Gerbert d’Aurillac i l’experiència de l’associació Amical Mauthausen amb la Xarxa Mai Més, Sant Fruitós de Bages fa anys que treballa per no oblidar la nostra història i fer del nostre territori un espai de llibertat i solidaritat, i lliure de feixisme.

Recordem que aquest dimarts 5 de maig s’ha commemorat el dia internacional d’homenatge als deportats i deportades i a totes les víctimes del nazisme. Una jornada que ha coincidit amb la data de l’alliberament del camp de Mauthausen.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com