LA 8ª EDICIÓ DE LA NIT DEL TURISME TORNA A DONAR ALTAVEU AL PRODUCTES DE PROXIMITAT

Redacció
Lectura de 5 min
Per: Bages Impuls

- Anunci patrocinat -

La família turística a casa nostra ha tornat a mostrar-se com un sector econòmic en creixement constant a la Catalunya Central. Representants d’empreses privades, d’administracions públiques locals i productors km0, entre tots ells cap a 200 persones, s’han donat cita a la Fàbrica de Món Sant Benet aquest passat dijous.

Tradicionalment la proposta gastronòmica d’aquest esdeveniment és compartida pels hotels; Hostal Abad Cisneros de Montserrat, Parador de Cardona, Món Sant Benet i Mas de la Sala.

Però ja des de l’any passat, complementant aquesta, un reguitzell de productores i productors del territori juntament amb restaurants que treballen el producte km0 han regalat als assistents els seus elaborats donant una evidència de la gran quantitat, varietat i qualitat que hi ha a la comarca.

Abans però, l’Alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés ha donat la benvinguda als assistents subratllant que és un goig tenir el sector turístic tant privat com públic reunit al terme municipal del seu municipi, a més ha reflexionat sobre la col·laboració públic privada on el sector privat ha de liderar i el sector públic ha d’ajudar a fer-ho possible. Per la seva banda, el President de Bages impuls, Ignasi Sala en el seu torn de paraula ha ressaltat les dues accions estrella que s’estan duent a terme des de l’associació. L’edició anual de la guia turística Viu el Bages per a visualitzar l’oferta existent al territori i les Temporades Gastronòmiques del Bages per a posar en valor la gastronomia elaborada en productes de temporada i de proximitat.

Precisament en aquest acte s’ha presentat la quarta edició de la guia turística Viu el Bages on s’aglutinen moltes de les propostes que ofereix la comarca a visitants i residents. La novetat d’enguany és la millora de la web viu el bages per adaptar-la a una plataforma per a la comercialització dels paquets turístics que s’estan generant.

En quan a les Temporades, Sala ha anunciat en primícia la primera edició del sopar de la
Temporada d’hivern. Sota el paraigües de la Transéquia, quatre restaurants integrants de la Comunitat Slow Food de la Catalunya Central; Bacasis i Laida de Manresa, Castelladral de Navàs i Mas de la Sala de Sallent, oferiran la seva proposta basada en la cuina del xup xup, el concepte de rebost i reivindicant la figura de l’il·lustre cuiner manresà Ignasi Domènec. La vetllada gastronòmica està programada com a últim acte de la Transèquia el dimecres 6 de març a l’Espai de la Fàbrica Vella de Sallent, el preu del tiquet és de 25€ i es pot adquirir per la web de Bages Impuls.

Seguidament a pres la paraula l’Alcalde de Fonollosa i President del Consell Comarcal del
Bages, Eloi Hernàndez en la seva qualitat de vice President de Bages Turisme excusant,
inicialment l’absència de l’Alcalde de Manresa i president de Bages Turisme, Marc Aloy, ha
subratllat com a punt fort de la comarca precisament l’ens Bages Turisme que aglutina, sota el paraigües del Consell Comarcal, tots els ajuntaments i els agents turístics privats representats per Bages Impuls. També a fet esment de tots els programes que s’estan desenvolupant com ara la ruta del vi, els castells de defensa i el turisme MICE. Acabat el parlament, Sala ha requerit novament la presència de Batanés a l’escenari per fer entrega del guardó als premiats del “Reconeixement Bages Impuls a l’esforç turístic”. En la categoria de persona/entitat indirectament relacionada amb el turisme ha recaigut a Jaume Torras president de l’associació Meandre bàsicament per la seva dedicació i perseverança al bon desenvolupament de l’Anella Verda de Manresa. En la categoria del sector turístic han estat guardonats Ricard Vilalta i Francesc Brunet de Bages Terra de Vins per ser, entre altres mèrits, pioners al territori d’agència de viatges receptora de visitants.


El nou format que l’any passat va assolir l’èxit, en aquesta edició, ha tornat a triomfar superant les expectatives; informal, àgil, proper, interactiu i una posta en escena excel·lent incidint en la gran riquesa gastronòmica i agroalimentària. Tal com deia Josep Pla, s’ha pogut degustar el paisatge de la Catalunya Central al plat en un lloc tan emblemàtic com és Món Sant Benet.

Comparteix aquest article
Deixar un comentari

Segueix-nos

En paper i/o en digital
Escull el format que més t'agradi