0 Shares 221 Views

La 53a UCE analitzarà el rol de la música en temps de llibertat.

20 d'agost de 2021
221 Views

Per Ens de comunicació / AMIC – Redacció –

Es mantenen espectacles i cursos de cultura popular i es posa el focus en el curs ‘Construir la música d’un país en llibertat’

La pandèmia tornarà a marcar la 53a edició de la Universitat Catalana d’Estiu, que l’any passat ja es va veure obligada a repensar el seu format tradicional i a obrir, per primera vegada, la finestra virtual. Mantenint el nivell acadèmic i l’oferta formativa que caracteritza la UCE des dels seus inicis, Prada (Catalunya Nord) seguirà essent la seu central entre el 16 i el 22 d’agost per aplegar persones vingudes d’arreu dels Països Catalans, enguany amb el lema Fer dels Països Catalans una nació normal.

Pel que fa a la cultura popular, destaca el curs ‘Construir la música d’un país en llibertat’, coordinat per Jaume Carbonell, de la Universitat de Barcelona, entre el 20 i el 22 d’agost. “Fent un repàs per la història de la música catalana constatem que els períodes de d’una prosperitat i una creativitat musical més grans corresponen als episodis en què el país ha gaudit de més llibertat i plenitud política i econòmica”, diu la introducció del curs.
I és que cal remuntar-se als anys de l’Ars Nova durant el segle XIV per veure que la capella de la cort barcelonina era admirada per la noblesa i els reialmes europeus. Durant els anys de la República, Barcelona fou un centre de creació contemporània referent en l’àmbit internacional. “L’anhel de l’excel·lència en les arts i en la tecnologia venia de lluny i, a partir del reconeixement, aquesta excel·lència s’entenia com un signe d’identitat, que calia preservar”, avança el coordinador.
Tampoc no hi faltaran tallers relacionats amb la cultura popular, amb una durada de cinc sessions. Hi ha programat un taller d’interpretació a càrrec de Lluís Graells, de l’Institut del Teatre; un sobre escriptura teatral, de la mà d’Albert Mestres, també de l’Institut del Teatre, i un de cançons populars, per Ramon Gual.
I malgrat les limitacions per la Covid-19 pel que fa a activitats més o menys nombroses, la UCE manté alguns espectacles nocturns. Hi haurà actuacions de Pepet i Marieta, Ramon Gual, Carles Belda, el romanç de Les històries naturals de Joan Perucho (Catalunya), actuació del Cor dels Països Catalans, Lia Sampai, El Pony Pisador, Vienna, Figues d’un altre Paner i la Cobla Casesnoves.

Podeu consultar tot el programa d’aquesta edició en UNIVERSITAT CATALANA D’EXTIU

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Festa Major d’hivern
43 views
43 views

Festa Major d’hivern

Redacció - 29 de gener de 2023
El parc de Can Figueras s’obre al públic sumant un nou espai verd al nucli del municipi
65 views
65 views

El parc de Can Figueras s’obre al públic sumant un nou espai verd al nucli del municipi

Comunicació Ajuntament Sant Fruitós de Bages - 28 de gener de 2023
Nota del consell parroquial: Diumenge 29 de gener de 2023  IV diumenge de durant l’any /  Cicle A
48 views
48 views

Nota del consell parroquial: Diumenge 29 de gener de 2023 IV diumenge de durant l’any / Cicle A

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 28 de gener de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com