0 Shares 1572 Views

Ja ha arribat la tardor a llar d’infants!

15 d'octubre de 2019
1572 Views

Comença un nou curs a la Llar d’Infants Municipal Les Oliveres. És un moment de retrobament amb els companys, les mestres…, i per aquells que no han vingut mai a la Llar, aquest inici suposa l’estada en un espai nou, fora de l’entorn familiar.
Així doncs, un cop finalitzat el setembre i amb ell també l’adaptació, ens endinsem de ple al mes d’octubre on comencem a treballar en els ambients d’aprenentatge. Aquests són espais prèviament reflexionats i preparats amb la finalitat de potenciar les condicions necessàries pel desenvolupament i l’aprenentatge dels infants. Estan organitzats per promoure l’autonomia i així convertir als nens i nenes en subjectes actius i protagonistes del seu propi procés d’aprenentatge.

Ara us explicarem algunes de les propostes d’aquesta tardor:
L’ambient sensorial, l’hem decorat i preparat com si fos un bosc a la tardor. En ell hi podem trobar un racó amb el “toca-toca”, uns panells sensorials amb pell de taronja, còdols de riu, petits tronquets, escorça d’arbre, fulles seques…, cada nen i nena lliurement ho podrà tocar per tal de percebre les diferents textures, colors, olors… També podem trobar una safata amb fruits i elements de la tardor, els quals els podem classificar a la cistella corresponent, imatges de la tardor, la parada de la Castanyera per tal de poder fer-hi joc simbòlic, posant-nos el davantal i el mocador, o bé remenant castanyes a dins d’una paella, posant i traient castanyes d’una paperina de paper de diari…. En un altre racó hi tenim uns troncs, escorces i pinyes per tal de poder fer construccions amb el material esmentat…

L’ambient experimental, està preparat per anar a fer una audició amb pintura, on pintarem lliurement un mural molt gran amb els colors de la tardor: vermell, groc, marró, taronja…, per fer-ho utilitzarem les mans, pinzells, rodets, esponges…, podrem deixar anar la nostra creativitat i tot això acompanyat de música relaxant de tardor.
Aquests són alguns dels ambients que hem preparat per aquest mes d’octubre i algunes de les propostes que hi hem fet i farem. Com podeu veure, ens ho passem d’allò més bé i aprenem al nostre ritme, segons els nostres propis interessos.
Quantes emocions que vivim cada dia!
L’equip de mestres
Llar d’infants municipal
Les Oliveres

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”
19 views
19 views

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”

Rosa Brucart - 21 de juliol de 2024
CNL Montserrat: Obrim la gana
19 views
19 views

CNL Montserrat: Obrim la gana

CNL Montserrat - 21 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com