0 Shares 864 Views

Inaugurada la mostra d’Agustí Penadès a la Plana de l’Om a Manresa

29 de setembre de 2020
864 Views

Per: Jaume Grandia –

El passat divendres 18 de setembre va tenir lloc a la Sala de la Plana de l’Om a Manresa, la inauguració de l’exposició d’Agustí Penadès: “Acció, procés, configuració”, una mostra d’onze quadres de gran format i una escultura creats en els darrers set anys per l’artista santfruitosenc.

L’acte inaugural, celebrat a l’interior de la sala, fou presidit per Marc Aloy,  alcalde de Manresa; Josep-Eladi Baños, rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya; Anna Roca  de la Taula d’Arts Visuals de la Catalunya Central; Miquel Bardagil, comissari de la mostra, i de l’autor Agustí Penadès. En els seus parlaments, autoritats i comissari van ressaltat la figura de l’artista i que aquesta mostra  l’any passat va tenir una primera part al Temple Romà de Vic i ara aterra a la capital del Bages, impulsada per la UVic-UCC, i organitzada de forma conjunta amb l’Ajuntament de Manresa. L’exposició pretén establir vincles entre les dues ciutats de la Catalunya Central, a través del programa Fem Territori de la UVic-UCC, liderat pel manresà Anton Granero, també involucrat en aquesta iniciativa.  Agustí Penadès, molt emocionat, va agrair als organitzadors haver comptat amb ell per la mostra, i també la presència del públic a la sala. Entre els assistents hi havia Àdria Mazcuñan -alcaldessa de Sant Fruitós-, Valentí Martinez –director de la FUB-, regidors dels ajuntaments de Manresa i Sant Fruitós, artistes i amics de l’autor.

Aquesta exposició es pot visitar fins el 25 d’octubre, de dimarts a diumenge, en horari de tarda, de 2/4 de 6 a 2/4 de 9.

Recordar també, que a partir del dia 1 d’octubre, podrem gaudir d’una altra exposició de l’Agustí Penadès, serà a la Biblioteca de Sant Fruitós que presenta “Paraula, matèria, imatge”, una exposició col·lectiva que ofereix una mirada a tres bandes de la faceta escultòrica de l’artista santfruitosenc  acompanyada amb una vintena de fotografies de gran format obra de l’artista Lluís Ivern, i de les reflexions del filòsof i crític d’art Arnau Puig.

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

CEFAR aposta pel patinatge inclusiu
101 views
101 views

CEFAR aposta pel patinatge inclusiu

CEFAR - 20 de maig de 2024
Frase de la setmana. Thomas Carlyle
7780 views
7780 views

Frase de la setmana. Thomas Carlyle

Redacció - 20 de maig de 2024
El discret encant de la primavera
79 views
79 views

El discret encant de la primavera

Miquel Puig Soler - 17 de maig de 2024
Comunicat de Premsa – ERC
156 views
156 views

Comunicat de Premsa – ERC

Secció Local ERC-Sant Fruitós de Bages - 17 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com