0 Shares 1300 Views

Inaugurada a Pineda de Mar l’escultura “Asteroide Penadès”

2 de juliol de 2018
1300 Views

El passat dissabte, dins els actes del Centenari Tharrats, es va inaugurar a la localitat del Maresme, Pineda de Mar, l’escultura “Asteroide Penadès” obra de l’artista santfruitosenc Agustí Penadès. Aquesta escultura de ferro de 250 cms. de diàmetre ret homenatge a la figura de Tharrats i està instal·lada a la Plaça Catalunya, davant la seu de la Fundació Tharrats d’Art Gràfic.

La presentació de l’acte va anar a càrrec de l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor; el regidor de Cultura, Santiago Macip; i el comissari i coordinador del centenari, Lluís Ivern. També van participar-hi familiars de Tharrats, entre ells, la seva neta, Rosa Tharrats, i Teresa Martí. Rosa Tharrats que es va mostrar emocionada i agraïda i va expressar el desig de la família que el Centenari serveixi per posar en valor la figura de Tharrats. El pintor i escultor Agustí Penadès es va mostrar molt il·lusionat amb poder participar amb aquesta obra en el centenari de Tharrats.

També es va inaugurar l’exposició “Tharrats, Cosmos i Art gràfic” comissariada per Lluís Ivern i que ha comptat amb la col·laboració d’Arnau Puig, filòsof i crític d’art. “Tharrats, Cosmos i Art Gràfic” és la segona de les tres exposicions plantejades dins dels actes del Centenari Tharrats en commemoració dels cent anys del naixement de l’artista. La primera exposició “Les Arts del Llibre amb Tharrats i Dau al Set” es va realitzar del 28 d’abril al 10 de maig de 2018 i va ser comissariada per l’Anna Comellas amb la col·laboració de la Maria Lucas. “Univers Tharrats” serà l’exposició central, la qual, conclourà amb els actes del Centenari i proporcionant una visió renovada de l’artista més enllà del Tharrats conegut. “Univers Tharrats”, comissariada per en Ricard Mas es presentarà el del 24 de novembre de 2018 i estarà disponible fins al 3 de març de 2019.

Jaume Grandia

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Horaris del cap de setmana
45 views
45 views

Horaris del cap de setmana

ASFE - 30 de setembre de 2022
Diumenge es clouen les sessions del Clam Festival
42 views
42 views

Diumenge es clouen les sessions del Clam Festival

Jaume Grandia - 30 de setembre de 2022
Espectacle “1 d’octubre, el poder de la gent”
33 views
33 views

Espectacle “1 d’octubre, el poder de la gent”

Redacció - 30 de setembre de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com