0 Shares 1369 Views

Inaugurada a Pineda de Mar l’escultura “Asteroide Penadès”

2 de juliol de 2018
1369 Views

El passat dissabte, dins els actes del Centenari Tharrats, es va inaugurar a la localitat del Maresme, Pineda de Mar, l’escultura “Asteroide Penadès” obra de l’artista santfruitosenc Agustí Penadès. Aquesta escultura de ferro de 250 cms. de diàmetre ret homenatge a la figura de Tharrats i està instal·lada a la Plaça Catalunya, davant la seu de la Fundació Tharrats d’Art Gràfic.

La presentació de l’acte va anar a càrrec de l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor; el regidor de Cultura, Santiago Macip; i el comissari i coordinador del centenari, Lluís Ivern. També van participar-hi familiars de Tharrats, entre ells, la seva neta, Rosa Tharrats, i Teresa Martí. Rosa Tharrats que es va mostrar emocionada i agraïda i va expressar el desig de la família que el Centenari serveixi per posar en valor la figura de Tharrats. El pintor i escultor Agustí Penadès es va mostrar molt il·lusionat amb poder participar amb aquesta obra en el centenari de Tharrats.

També es va inaugurar l’exposició “Tharrats, Cosmos i Art gràfic” comissariada per Lluís Ivern i que ha comptat amb la col·laboració d’Arnau Puig, filòsof i crític d’art. “Tharrats, Cosmos i Art Gràfic” és la segona de les tres exposicions plantejades dins dels actes del Centenari Tharrats en commemoració dels cent anys del naixement de l’artista. La primera exposició “Les Arts del Llibre amb Tharrats i Dau al Set” es va realitzar del 28 d’abril al 10 de maig de 2018 i va ser comissariada per l’Anna Comellas amb la col·laboració de la Maria Lucas. “Univers Tharrats” serà l’exposició central, la qual, conclourà amb els actes del Centenari i proporcionant una visió renovada de l’artista més enllà del Tharrats conegut. “Univers Tharrats”, comissariada per en Ricard Mas es presentarà el del 24 de novembre de 2018 i estarà disponible fins al 3 de març de 2019.

Jaume Grandia

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Opinions de sobretaula: Veure i mirar
43 views
43 views

Opinions de sobretaula: Veure i mirar

Francesc Gannau - 30 de març de 2023
La vida bé val un somriure (7) La llengua
35 views
35 views

La vida bé val un somriure (7) La llengua

Miquel P. Cortina - 30 de març de 2023
El Racó del lector
44 views
44 views

El Racó del lector

Redacció - 29 de març de 2023
CAMFIC: La lumbàlgia
56 views
56 views

CAMFIC: La lumbàlgia

CAMFIC - 29 de març de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com