0 Shares 1512 Views

Inaugurada a Pineda de Mar l’escultura “Asteroide Penadès”

2 de juliol de 2018
1512 Views

El passat dissabte, dins els actes del Centenari Tharrats, es va inaugurar a la localitat del Maresme, Pineda de Mar, l’escultura “Asteroide Penadès” obra de l’artista santfruitosenc Agustí Penadès. Aquesta escultura de ferro de 250 cms. de diàmetre ret homenatge a la figura de Tharrats i està instal·lada a la Plaça Catalunya, davant la seu de la Fundació Tharrats d’Art Gràfic.

La presentació de l’acte va anar a càrrec de l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor; el regidor de Cultura, Santiago Macip; i el comissari i coordinador del centenari, Lluís Ivern. També van participar-hi familiars de Tharrats, entre ells, la seva neta, Rosa Tharrats, i Teresa Martí. Rosa Tharrats que es va mostrar emocionada i agraïda i va expressar el desig de la família que el Centenari serveixi per posar en valor la figura de Tharrats. El pintor i escultor Agustí Penadès es va mostrar molt il·lusionat amb poder participar amb aquesta obra en el centenari de Tharrats.

També es va inaugurar l’exposició “Tharrats, Cosmos i Art gràfic” comissariada per Lluís Ivern i que ha comptat amb la col·laboració d’Arnau Puig, filòsof i crític d’art. “Tharrats, Cosmos i Art Gràfic” és la segona de les tres exposicions plantejades dins dels actes del Centenari Tharrats en commemoració dels cent anys del naixement de l’artista. La primera exposició “Les Arts del Llibre amb Tharrats i Dau al Set” es va realitzar del 28 d’abril al 10 de maig de 2018 i va ser comissariada per l’Anna Comellas amb la col·laboració de la Maria Lucas. “Univers Tharrats” serà l’exposició central, la qual, conclourà amb els actes del Centenari i proporcionant una visió renovada de l’artista més enllà del Tharrats conegut. “Univers Tharrats”, comissariada per en Ricard Mas es presentarà el del 24 de novembre de 2018 i estarà disponible fins al 3 de març de 2019.

Jaume Grandia

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1694
1771 views
1771 views

Editorial 1694

Redacció - 21 de juny de 2024
Jugant amb pòlvora
47 views
47 views

Jugant amb pòlvora

Miquel P. Cortina - 21 de juny de 2024
Jaume Casajoana i Roca
61 views
61 views

Jaume Casajoana i Roca

Redacció - 20 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com