0 Shares 386 Views

Inauguració(ns) del museu municipal.

12 de juliol de 2020
386 Views

Per: Jordi Julia

El passat 18 d’abril s’havia d’inaugurar el Museu Municipal de la Memòria de la Vinya i el Vi. Degut a la pandèmia es va aplaçar al 27 de juny. A causa de la moció de censura es va anular l’acte, programant-se pel divendres 3 de juliol, dins dels actes de la Festa Major.

Aquesta vegada, sí. Després de la visita institucional al Museu, es va fer la inauguració. Del consistori només hi havia representants del tripartit que governa l’Ajuntament (ERC, JxSF i PSC), no hi havia cap representant de Gent fent Poble (GfP).

Va encapçalar els parlaments el president del Col·lectiu de Recerca Històrica, Josep Sinca, que va reconèixer la tasca portada a terme pels membres del Col·lectiu recuperant i restaurant les peces donades per veïns del poble i col·laboradors. També va fer un repàs de la història del Museu: des de l’any 2006 a la Rectoria Vella fins avui a Cal Casajuana. I va parlar del conveni amb l’Ajuntament de fa tres anys, en què el Col·lectiu donava el seu fons i l’Ajuntament es comprometia a fer un nou Museu a cal Casajuana gestionat pel Col·lectiu.

A continuació el director de l’Institut Català de la Vinya i del Vi, Salvador Puig, va fer una glosa de l’Enoturisme al Bages on el Museu pot ser un important pal de paller.

L’alcaldessa, Àdria Mazcuñán, va finalitzar el torn d’intervencions comentant la bona feina feta pel Col·lectiu de Recerca, posant èmfasi a la importància que havia tingut la vinya, el vi i els seus derivats, anís, licors i aiguardents, a Sant Fruitós, i va donar per inaugurat el Museu tallant la cinta.

Obert el museu, van començar les visites, amb aforament màxim de 8 persones amb mascareta seguint les normes marcades per la lluita contra el Coronavirus.

La sorpresa va ser l’endemà, dissabte, dins del actes de Fes-te la Festa -s’havia programat un vermut popular a l’Era de Cal Vallbona-, es va fer una altra inauguració a càrrec de l’Alcalde cessat, Joan Carles Batanés i els regidors de Gent fent Poble, que després del parlaments també van tallar la cinta.

El diumenge va ser un continu degoteig de visitants. Dins del Museu sempre n’hi havia vuit, número màxim permès per la lluita contra el Coronavirus. Durant aquests tres dies l’assistència al Museu ha superat els 200 visitants.

A partir del proper diumenge dia 12, el Museu estarà obert tots els diumenges d’11 a 1 del migdia de forma gratuïta.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1620
25 views
25 views

Editorial 1620

Brogit Difonem Cultura - 2 de desembre de 2022
La Biblioteca: Els clubs de desembre
30 views
30 views

La Biblioteca: Els clubs de desembre

Biblioteca de Sant Fruitós de Bages - 1 de desembre de 2022
Les cròniques d’en Gregori Partagàs
39 views
39 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs

Galdric Sala - 1 de desembre de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com