0 Shares 1286 Views

HOMENATGE PÒSTUM Reconeixement a VIÇENS PLANAS I PRAT President de l’Agrupació Coral Sant Fruitos

18 d'abril de 2019
1286 Views

Ja fa uns quants anys d’això, … a principi dels anys 70… però recordo que després d’un assaig de Caramelles i trobar-nos tots al “centro”, el Vicenç que llavors ja era un entusiasta i un home emprenedor, va dir: “això no pot acabar així…”, i parlant amb el seu amic Eduard que llavors dirigia les Caramelles, va intentar convence’l per continuar i esdevenir una Coral. Ràpidament ho parlà amb la gent que cantava i també varen estar-hi d’acord i així va ser com es va començar a fer una planificació i un programa d’assajos per trobar-se setmanalment.

Va ser una època molt pròspera per a la Coral, varen participar en trobades de Caramelles, també van participar amb totes les corals de Catalunya cantant per primera vegada l’Himne del Barça en el Camp Nou sota la direcció del gran mestre Oriol Martorell, l’any 1974.

Junt amb les corals de Catalunya, es van fer trobades a Lleida, en la qual el gran mestre Virgili va preparar els cantaires per fer un gran concert amb totes les corals juntes. Gràcies a aquesta trobada, se’l va fer venir a Sant Fruitós per ensenyar-nos com s’havia de cantar amb una bona tècnica vocal, així sentíem a parlar de cantar amb el diafragma.

Més tard es van fer trobades de Corals al Bages i Berguedà, i es va fer un gran concert a Sant Fruitós. Hi havia gent de molts pobles, alguns ens deien quan entràvem que anàvem impecables, ben vestits iguals amb la carpeta nova on hi figurava el nom del nostre poble i senties dir…. “Són de Sant Fruitós de Bages” tot admirats. Es pensaven que veníem de ciutat perquè erem unes 70 persones i per un poble era moltíssim. Va arribar a ser una GRAN CORAL de gent que cantava i s’estimava la música i el poble.

Pilar
Els Cantaires

Et vàrem acomiadar tot cantant les Caramelles
“Vicenç Planas i Prat”

Enguany volem fer-te un senzill homenatge, tu que vas ser el primer president de l’Agrupació Coral i durant molts anys el nostre model.
Fa set anys que ens vas deixar, precisament el dia de Pasqua del 2012.
Que en direm de tu, Vicenç…..
Vas ser un home amb molta iniciativa i emprenedor, enamorat del teu poble i la seva gent.
Gran amant de la música, vas impulsar i encoratjar la formació de la Coral, assolint un gran èxit, gràcies a la teva entrega, compromís i coherència.
Et recordem al costat del director Eduard Casajoana i Roca, i entre agosarat i prudent vas bastir la Coral amb bon gust, sensibilitat, amistat i amb un gran somriure que s’encomanava a tothom.
Tots els cantaires t’estarem eternament agraïts.
T’enyorem tant, que fins ara no ha sigut fàcil substituir la teva absència….

Visca la Pasqua i visca Les Caramelles!!!

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Entrevistes a l’atzar, avui Carles Hambach
470 views
470 views

Entrevistes a l’atzar, avui Carles Hambach

Redacció - 24 de setembre de 2023
Balanç de la Campanya Forestal 2023
61 views
61 views

Balanç de la Campanya Forestal 2023

Comunicació Govern.Cat - 23 de setembre de 2023
Tardor 2023
92 views
92 views

Tardor 2023

Agrupació Astronòmica de Sabadell - 23 de setembre de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com