0 Shares 1426 Views

HOMENATGE PÒSTUM Reconeixement a VIÇENS PLANAS I PRAT President de l’Agrupació Coral Sant Fruitos

18 d'abril de 2019
1426 Views

Ja fa uns quants anys d’això, … a principi dels anys 70… però recordo que després d’un assaig de Caramelles i trobar-nos tots al “centro”, el Vicenç que llavors ja era un entusiasta i un home emprenedor, va dir: “això no pot acabar així…”, i parlant amb el seu amic Eduard que llavors dirigia les Caramelles, va intentar convence’l per continuar i esdevenir una Coral. Ràpidament ho parlà amb la gent que cantava i també varen estar-hi d’acord i així va ser com es va començar a fer una planificació i un programa d’assajos per trobar-se setmanalment.

Va ser una època molt pròspera per a la Coral, varen participar en trobades de Caramelles, també van participar amb totes les corals de Catalunya cantant per primera vegada l’Himne del Barça en el Camp Nou sota la direcció del gran mestre Oriol Martorell, l’any 1974.

Junt amb les corals de Catalunya, es van fer trobades a Lleida, en la qual el gran mestre Virgili va preparar els cantaires per fer un gran concert amb totes les corals juntes. Gràcies a aquesta trobada, se’l va fer venir a Sant Fruitós per ensenyar-nos com s’havia de cantar amb una bona tècnica vocal, així sentíem a parlar de cantar amb el diafragma.

Més tard es van fer trobades de Corals al Bages i Berguedà, i es va fer un gran concert a Sant Fruitós. Hi havia gent de molts pobles, alguns ens deien quan entràvem que anàvem impecables, ben vestits iguals amb la carpeta nova on hi figurava el nom del nostre poble i senties dir…. “Són de Sant Fruitós de Bages” tot admirats. Es pensaven que veníem de ciutat perquè erem unes 70 persones i per un poble era moltíssim. Va arribar a ser una GRAN CORAL de gent que cantava i s’estimava la música i el poble.

Pilar
Els Cantaires

Et vàrem acomiadar tot cantant les Caramelles
“Vicenç Planas i Prat”

Enguany volem fer-te un senzill homenatge, tu que vas ser el primer president de l’Agrupació Coral i durant molts anys el nostre model.
Fa set anys que ens vas deixar, precisament el dia de Pasqua del 2012.
Que en direm de tu, Vicenç…..
Vas ser un home amb molta iniciativa i emprenedor, enamorat del teu poble i la seva gent.
Gran amant de la música, vas impulsar i encoratjar la formació de la Coral, assolint un gran èxit, gràcies a la teva entrega, compromís i coherència.
Et recordem al costat del director Eduard Casajoana i Roca, i entre agosarat i prudent vas bastir la Coral amb bon gust, sensibilitat, amistat i amb un gran somriure que s’encomanava a tothom.
Tots els cantaires t’estarem eternament agraïts.
T’enyorem tant, que fins ara no ha sigut fàcil substituir la teva absència….

Visca la Pasqua i visca Les Caramelles!!!

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Tornen les Enramades del Carrer Nou
37 views
37 views

Tornen les Enramades del Carrer Nou

Redacció - 14 de juliol de 2024
Editorial 1967
31 views
31 views

Editorial 1967

Brogit Difonem Cultura - 14 de juliol de 2024
El futbol femení
40 views
40 views

El futbol femení

Miquel Puig Soler - 13 de juliol de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major
46 views
46 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major

Galdric Sala - 13 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com