0 Shares 2201 Views 1 Comments

Història d’una empresa santfruitosenca: Petro-Pintó S.L.

28 de novembre de 2019
2201 Views 1

Montserrat Culleres i Pintó responsable de l’empresa junt amb el seu marit Josep Maria Vila i el seu fill Eloi, ens fa un resum de la història de Petro-Pintó i dels seus projectes:
Els anys 1960 el meu avi que era pagès, va agafar el traspàs de venda de petroli de la família Creus (Autobusos) situats al c/ Padró, 29, al cap de poc la venda del butà, que era concessionari de la família Casas de Manresa.Per allà mitjans dels anys 60, la meva mare va començar a vendre electrodomèstics, aquella època a las cases no hi havia les comoditats que tenim avui en dia. Jo recordo que a casa hi havia un popurri d’activitats; animals, petroli, butà, electrodomèstics…
Després d’acabar 8è d’EGB vaig quedar-me treballant a casa, amb la mare i la germana (negoci familiar). Als 18 anys quan vaig tenir el carnet de conduir, amb una furgoneta SABA, anava aportar els bidons de gasoil als tallers i cases particulars. En aquells moments el meu avi ja tenia 70 anys. Als 23 anys vaig casar-me amb el Josep, que es mecànic i ell va inventar un dipòsit de 2.000 litres amb bomba de bateria, comptador i manega per poder descarregar directament als dipòsits, va ser una idea genial, que ens va facilitar moltíssim la feina i disminuir els costos.


El any 1987 vàrem estrenar el primer camió cisterna de gasoil que hi havia a la comarca. Va ser un èxit total, vàrem ampliar la llista de clients al 100% (El avi va plorar de emoció el dia que la vàrem estrenar) també val a dir que en aquella època les cases començaven a tenir estufes o calefacció, el creixement econòmic d’aquella època es podia palpar amb claredat. L’any 1988 el meu avi ens va deixar, jo recordo i recordaré sempre les seus bons consells.
L’any 1990, amb la nova normativa de lliure mercat, vàrem sortir de Campsa (contracte històric) per entrar a Baseiria Oil. Una forta campanya de cara als agricultors, deixàvem dipòsits a canvi de fidelització en el servei del gasoil B, vàrem fer campanyes a través de les cooperatives agrícoles. Tenim clients al Bages, Berguedà, Moianes, Anoia, Penedès, Vallès Oriental, Vallès Occidental que encara provenen d’aquella època. L’any 1994 vàrem formar l’empresa Petro-Pintó, S.L, volíem mantenir el nom de la persona fundadora.
L’any 1996 estàvem amb contracte de 2 anys amb Petrocat. Va ser la firma que va absorvir Baseiria Oil. Aquest any compràvem els terrenys de l’antiga Bòbila, i ens veiem amb la necessitat d’ampliar. Teniem 3 camions i l’empresa no parava de créixer. L’any 1998 decidirem ser lliures ja que el mercat era molt inestable, i els lligams no et permetien ser tant competitiu. Va ser la millor decisió després de fortes amenaces.


L’any 1999 el Josep i jo vàrem parlar amb els meus pares, ja que no podíem estar en els dos negocis, massa feina i poques hores de vida familiar. El nostre fill Eloi ja tenia 10 anys i pràcticament no l’haviem vist créixer. Sort de la meva àvia Filomena que li va donar tot l’amor del món (una gran persona) cada dia penso en ella. Sempre endavant, l’any 2001 naixia l’empresa Rentabennet, SCP, dedicada a rentadors de cotxes, el primer va ser al pàrquing de Carrefour, el segon al polígon la bòbila, seguidament l’any 2002 vam provar sort en el sector de benzineres, primer amb una petita unitat de subministrament, que es va quedar curta de seguida. El negoci dels camions va anar seguir creixent sense parar. El 2009 fundarem l’empresa Elvitrans Sant Fruitós S.L., destinada a fer el transports amb tractora i cisterna de 36.000 litres, que s’encarrega de transportar el producte directe des del Port de Barcelona a les nostres instal·lacions.
Al 2011, l’Eloi ja havia acabat la carrera de economia i seguia estudiant, però va començar a integrar-se al negoci familiar. En aquell any vàrem fer la base de càrrega nova, situada al carrer Lleida. Al 2012 inauguràvem la nova benzinera, on hi havia hagut l’antiga base, més modera i amb més capacitat i més sortidors. El mateix any també aconseguiem ser dipòsit fiscal. Vàrem creure que era moment d’expandir-nos, i el 2014 inauguràvem la benzinera i rentadors de Santpedor i just un any i mig després, a finals del 2015 obríem la benzinera i rentadors de Puig-reig, reobrint la famosa benzinera del Clot de l’Alba que portava 8 anys tancada.
A dia d’avui, hem estat treballant per consolidar un fort creixement, ampliant plantilla i incorporant nous camions per intentar donar el millor servei possible. Actualment son 32 treballadors, 15 camions de repartiment de Gasoil, Butà i ADBLUE. Hem apostat per una compra dinàmica per intentar aconseguir el millor preu pels nostres clients. En els últims 5 anys el volum de vendes s’ha més que doblat. I actualment tenim nous projectes i millores pensades per poder seguir el negoci familiar, diversificant en nous sectors.

1 Comentari

 1. Sempre he sigut client vostre tan amb electrodomestics com amb carburants i us tinc que felicitar
  per la vostre feina feta i el tracte personal que he rebut per part de tots vosaltres.
  He tingut el plaer de coneixer a quasi tota la vostre familia i se el gran esforç que ha suposat arribar
  on eu arribat.

  FELICITATS DE TOT COR !!!!!

  Reply

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com