0 Shares 1243 Views

“GERBERT SCHOOL MUSICAL”, A L’INSTITUT FEM CINEMA!

3 de juny de 2021
1243 Views
Per: Institut Gerbert d’Aurillac

Amb les restriccions provocades per la pandèmia de COVID-19, hem hagut de substituir amb imaginació algunes de les activitats més tradicionals de l’institut. Una d’elles, el teatre, no es podia fer fàcilment amb les actuals mesures de protecció i, sobretot, no es podia representar davant d’un públic format per les famílies i amics dels participants o per la resta d’alumnes de l’institut. Per això, davant d’aquests inconvenients, la classe de théatre en français de primer de batxibac va tenir la brillant idea de convertir el seu espectacle en una pel·lícula que permetés a l’alumnat desenvolupar el seu esperit artístic alhora que es millorava la pronuncia i la dicció en francès.

Sota la direcció de les professores Marina Bonilla i Rosa Matamala, la classe va acordar fer una adaptació al francès de l’obra original de la factoria Disney High School Musical de 2006. La pel·lícula, amb el títol Gerbert School Musical, s’ha adaptat al grup de 21 alumnes, alguns dels quals representen més d’un personatge. Les feines s’han repartit en tres comissions que s’han responsabilitzat, respectivament, del guió, la música i els números de dansa. Una part de la música s’ha interpretat en directe per part dels alumnes. Pel què fa a l’assessorament lingüístic, ha anat a càrrec de dues professores franceses que enguany estan fent una estada a l’institut: l’auxiliar de llengua francesa Sarah Nabucet i l’alumna en pràctiques del màster de professorat de francès com a llengua estrangera de la Universitat de Lió, Inès Landloussi.

El disseny del guió, la preparació de totes les escenes i els assajos han durat pràcticament uns sis mesos, al llarg d’aquest tercer trimestre s’han dut a terme les gravacions i, actualment s’està treballant en la postproducció. S’han dedicat tres dies a la presa d’imatges, algun d’ells en cap de setmana, i els escenaris han estat diversos espais de l’institut Gerbert d’Aurillac, el teatre Casal Cultural, el Pavelló Municipal d’Esports i el domicili particular de la família d’un alumne. Com és lògic, i tenint en compte l’ambició del projecte, l’enregistrament i el muntatge de la pel·lícula s’han professionalitzat i l’està duent a terme l’empresa local BAH! Studios.

Esperem que el resultat respondrà tant a les ganes i il·lusions d’aquest grup d’alumnes i professores tan emprenedors com a la professionalitat i mitjans esmerçats en el projecte. En aquest sentit, l’institut agraeix la col·laboració inestimable de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages en la cessió dels espais i reconeix l’ajuda dels tècnics municipals que han contribuït a facilitar les tasques del rodatge en els diferents equipaments. També agraïm a la família Torreblanca Ara que ens obrís les portes de casa seva. Finalment, aquest projecte ambiciós no s’hagués pogut dur a bon port sense la col·laboració econòmica de l’AFA de l’institut (Associació de Famílies d’Alumnes) i d’un grup d’empreses patrocinadores format per Control Group, Fet de farina, Fusteria Boixader, Sala Tapissers, Somniscat Instal·lacions, Skynet, Uniplant i VYC industrial. També volem expressar el nostre agraïment a totes en nom de l’alumnat del centre.

Parlant de les novetats del nostre batxibac (batxillerat de doble titulació francesa i espanyola) cal destacar que els alumnes de 2n han passat les seves proves externes, equivalents a la selectivitat, durant la primera setmana d’aquest mes. Els seus resultats han resultat força brillants, tot i les dificultats contínues que han afectat el desenvolupament de la docència al llarg del curs. Els 18 alumnes presentats, el grup sencer, han aprovat tots els exàmens, el de llengua i literatura franceses, la prova oral i les proves d’història de França i d’Espanya. La mitjana global de les notes ha superat el 8 i la immensa majoria podran accedir als estudis universitaris que desitgen. El nostre institut és el centre amb més experiència en el batxibac a la Catalunya central i en vuit anys ha presentat un total de 92 alumnes a les proves.

Grup d’alumnes enregistrant una escena a l’institut amb els tècnics de BAH! Studios.

Ara, la resta dels companys de 2n de batxillerat han acabat el curs i la major part estan en plena tasca de preparació de les proves d’accés a la universitat. Els desitgem tota la sort del món i després donarem per tancat un nou cicle de batxillerat i de 4t d’ESO marcats, sens dubte, pels efectes d’aquesta pandèmia que comencem a superar com a societat.

 

 

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Eleccions al parlament de Catalunya
82 views
82 views

Eleccions al parlament de Catalunya

Redacció - 17 de maig de 2024
Editorial 1689
1380 views
1380 views

Editorial 1689

Redacció - 17 de maig de 2024
Secció FC Fruitosenc: Sense miracle
1226 views
1226 views

Secció FC Fruitosenc: Sense miracle

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 16 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com