0 Shares 51 Views

Finalistes del concurs “El gust per la lectura”

11 d'octubre de 2021
51 Views
Per: Escola Pla del Puig

Els nois i noies de cinquè de l’escola Pla del Puig estan molt contents perquè des de fa uns dies tenen lectures noves, i molt interessants, per llegir. Són els llibres que la tutora va triar el passat 10 de setembre, a la 39a fira del llibre en català, després d’assistir al lliurement dels premis “El gust per la lectura” (El programa “El gust per la lectura” és un concurs organitzat pel Servei de Suports i Recursos Lingüístics que es basa en la lectura i treball dels llibres que presenten cada curs. De cada categoria hi ha un guanyador i un finalista).
El curs passat el grup de 4t va llegir “La cançó del bosc cremat”, de M. Àngels Juanmiquel, un dels llibres proposats en la categoria de cicle mitjà, en l’apartat Ecologia i Literatura.
Tot llegint aquesta novel·la no només van estar pendents del que li passaria a la Carla i a la seva família un cop es va anar fent gran l’ incendi que s’havia declarat a prop del seu mas, també van conversar, van practicar la lectura en veu alta, van escriure notícies, van preparar una entrevista, van dibuixar i van aprendre un munt de coses sobre la vida en una masia i els noms i la situació de les que hi ha a Sant Fruitós de Bages.
La lectura també va servir per sensibilitzar-los sobre la problemàtica dels incendis forestals i les seves conseqüències, tant per a les persones que viuen al camp com per a la seva afectació en el medi ambient. Els alumnes van voler saber com s’originen, evolucionen i s’extingeixen els incendis. Per aprendre sobre la feina dels bombers, van fer una entrevista a l’Adrià Puig, bomber i pare d’un alumne de la classe. Després, per tal d’entendre l’erosió que comporta la desforestació arrel d’un incendi, van portar a terme uns experiments per comprendre perquè es produeix.
Finalment, a partir de tot el que havien llegit, escrit i après, entre tota la classe van elaborar el guió d’un telenotícies i van enregistrar-lo: INFOPUIG. Va quedar molt bé i van decidir presentar-lo al concurs.
Al juny va arribar el veredicte: els alumnes de 4t de primària del Pla del Puig quedaven finalistes de la seva categoria “Per la transformació del text narratiu de l’obra a notícia i a teatre en forma de telenotícies. Per la coherència entre les parts del producte i l’obra llegida.” Quina bona notícia!
Ja veieu que van aprendre moltíssimes coses a partir d’aquest llibre però, potser el més destacat sigui que van gaudir de la seva lectura, que van mostrar molt interès per ampliar coneixements, per investigar i…, sobretot, que es van esforçar per treballar en equip i que el projecte INFOPUIG tirés endavant.
Aprofitem l’avinentesa per animar-vos a tos aquells que no l’hagueu vist, a entrar a la web de l’escola i mirar-lo.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Un matí de diumenge.
18 views
18 views

Un matí de diumenge.

Redacció - 17 d'octubre de 2021
Les tres pedres
17 views
17 views

Les tres pedres

Redacció - 16 d'octubre de 2021
F.C. Fruitosenc. Secció 4 Tocs
1012 views
1012 views

F.C. Fruitosenc. Secció 4 Tocs

Redacció - 16 d'octubre de 2021
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com