0 Shares 965 Views

Estada de formació de professors “Erasmus+” a Turquia

13 de novembre de 2018
965 Views

Entre els dies 7 i 11 d’octubre, els professors de l’institut Gerbert d’Aurillac Manel Sánchez, Christian Roig i Albert Planas han estat a la trobada de formació de professors del projecte Erasmus+ en què participem. S’ha dut a terme a Antalya, una regió turística que forma la ciutat més gran de la costa mediterrània turca, al sud de la península d’Anatòlia. L’estada ha reunit una vintena de professors al Sinav Koleji, un centre escolar bilingüe angloturc, i ha servit per preparar les activitats en comú entre els sis centres de secundària europeus (el nostre institut i centres d’Àustria, Holanda, Portugal, Turquia i Finlàndia) que es duran a terme al llarg del curs 2018/19. Aquesta reunió ha estat la continuació de la que es va fer a Sant Fruitós el curs passat.

L’activitat de la trobada ha estat força intensa. Entre altres, s’ha preparat la segona trobada d’alumnes del programa, que reunirà 90 nois i noies dels sis països a Guimarães (nord de Portugal) el proper maig. S’ha avaluat positivament el treball fet durant el primer any de projecte i s’han planificat les activitats setmanals que els alumnes realitzen al llarg del curs. Concretament, els alumnes participants en el projecte Erasmus+ desenvolupen treballs per projectes a l’aula que tracten sobre diferents temes (salut, ecologia, població…), sempre en anglès per poder-los compartir en una pàgina web comuna. També s’ha fet la distribució de tasques entre els sis centres participants per a aquest curs.
Aquestes jornades també compten amb activitats de formació, que en aquest cas va consistir en un seminari de treball sobre l’educació interdiciplinar (el currículum integrat) a càrrec del dr. Mustafa Caner, professor de la Facultat d’Educació de la Universitat Akdeniz d’Antalya. Una altra part important de la feina ha consistit en fer activitats amb els alumnes del Sinav Koleji, molts dels quals ens van visitar ara fa dos cursos. Els nostres professors han anat a les seves classes i han conegut el sistema educatiu i la realitat sociocultural d’aquest país de l’est del Mediterrani.

Finalment, pel que fa a actes culturals i de representació, el grup internacional de professors va assistir a una recepció del governador d’Antalya en la seu del govern regional i van gaudir d’un espectacle de dansa turca per tal de conèixer el prestigiós patrimoni folklòric del país.

En definitiva, ha estat una trobada ben aprofitada que ha dissenyat el camí del projecte Erasmus+ per al curs 2018/19. L’equip Erasmus de l’institut està dirigit pel professor Manel Sánchez i format per Montserrat Reguant, Christian Roig, Carme Segura i Albert Planes.

Institut Gerbert d’Aurillac

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1693
1705 views
1705 views

Editorial 1693

Redacció - 14 de juny de 2024
14 de juny: Dia Mundial de les Persones Donants de sang
51 views
51 views

14 de juny: Dia Mundial de les Persones Donants de sang

Comunicació del Banc de Sang - 14 de juny de 2024
El racó del lector
81 views
81 views

El racó del lector

Redacció - 13 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com