0 Shares 829 Views

Es posa en marxa a Sant Fruitós de Bages la prova pilot amb contenidors amb control d’accés per augmentar la recollida selectiva

12 de desembre de 2018
829 Views

El projecte, conjunt del Consorci del Bages per a la gestió de residus juntament amb Sant Fruitós de Bages, Balsareny i Rajadell, consisteix en instal•lar contenidors amb control d’accés a la via pública per canviar els hàbits de les famílies i augmentar de forma molt significativa els índexs de recollida selectiva. A Sant Fruitós de Bages s’aplicarà als nuclis de Torroella de Baix i de La Rosaleda.

D’aquesta manera a partir del proper 30 de novembre, s’iniciarà un nou sistema de recollida: el contenidor de resta (allà on posem el rebuig que no es pot reciclar i ha d’anar a parar a l’abocador) només es podrà obrir el diumenge de cada setmana amb una targeta personalitzada; el contenidor d’orgànica es podrà obrir cada dia, també amb la targeta; i els contenidors d’envasos, vidre i paper continuaran essent de lliure accés com fins ara.

Aquest sistema (que ja s’aplica en altres països i al País Basc) pretén augmentar el percentatge de residus que es recullen selectivament fins a xifres semblants als municipis que han iniciat el sistema porta a porta, però amb la comoditat, per a la ciutadania, que als contenidors s’hi podrà accedir a qualsevol hora del dia.
Actualment, els municipis consorciats (Bages i una part del Moianès) tenen la recollida selectiva estancada per sota del 40%. L’objectiu és arribar, com a mínim, a un 60% l’any 2020.

La roda de premsa de presentació es va fer el passat divendres 23 de novembre a l’Ajuntament de Rajadell, on Sant Fruitós hi va ser representat pel regidor de Medi Ambient de Sant Fruitós de Bages, Xavier Racero.

A partir de la posada en marxa d’aquest nou sistema, la ciutadania tindrà a la seva disposició un número de telèfon per comunicar, mitjançant trucada o Whatsapp, i poder resoldre qualsevol dubte o problema que es presenti: 605332840

Ajuntament

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Augmenten a 10 els morts confirmats en l’incendi d’un edifici a València
104 views
104 views

Augmenten a 10 els morts confirmats en l’incendi d’un edifici a València

Agència Catalana de Notícies - 23 de febrer de 2024
Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma  —B—
411 views
411 views

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma —B—

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 23 de febrer de 2024
Horaris del cap de setmana ASFE
334 views
334 views

Horaris del cap de setmana ASFE

Redacció - 23 de febrer de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com