0 Shares 513 Views

Es posa en marxa a Sant Fruitós de Bages la prova pilot amb contenidors amb control d’accés per augmentar la recollida selectiva

12 desembre, 2018
513 Views

El projecte, conjunt del Consorci del Bages per a la gestió de residus juntament amb Sant Fruitós de Bages, Balsareny i Rajadell, consisteix en instal•lar contenidors amb control d’accés a la via pública per canviar els hàbits de les famílies i augmentar de forma molt significativa els índexs de recollida selectiva. A Sant Fruitós de Bages s’aplicarà als nuclis de Torroella de Baix i de La Rosaleda.

D’aquesta manera a partir del proper 30 de novembre, s’iniciarà un nou sistema de recollida: el contenidor de resta (allà on posem el rebuig que no es pot reciclar i ha d’anar a parar a l’abocador) només es podrà obrir el diumenge de cada setmana amb una targeta personalitzada; el contenidor d’orgànica es podrà obrir cada dia, també amb la targeta; i els contenidors d’envasos, vidre i paper continuaran essent de lliure accés com fins ara.

Aquest sistema (que ja s’aplica en altres països i al País Basc) pretén augmentar el percentatge de residus que es recullen selectivament fins a xifres semblants als municipis que han iniciat el sistema porta a porta, però amb la comoditat, per a la ciutadania, que als contenidors s’hi podrà accedir a qualsevol hora del dia.
Actualment, els municipis consorciats (Bages i una part del Moianès) tenen la recollida selectiva estancada per sota del 40%. L’objectiu és arribar, com a mínim, a un 60% l’any 2020.

La roda de premsa de presentació es va fer el passat divendres 23 de novembre a l’Ajuntament de Rajadell, on Sant Fruitós hi va ser representat pel regidor de Medi Ambient de Sant Fruitós de Bages, Xavier Racero.

A partir de la posada en marxa d’aquest nou sistema, la ciutadania tindrà a la seva disposició un número de telèfon per comunicar, mitjançant trucada o Whatsapp, i poder resoldre qualsevol dubte o problema que es presenti: 605332840

Ajuntament

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com