0 Shares 765 Views

Entrevista amb Joan Carles Batanés, candidat més votat

8 de juny de 2019
765 Views

Bon dia i enhorabona senyor Batanés. Amb la participació més alta des del 1991, heu obtingut el millor resultat des de que Gent fent Poble participa a les eleccions municipals. Heu tret sis regidors, un més que en les eleccions de 2015 i a un de la majoria absoluta.
Des del Montpeità ens agradaria que ens responguèssiu a unes preguntes:
Com heu viscut el periode electoral i el resultat?
Aquest període electoral ha estat el més enrevessat dels tres que hem viscut ja que en ell se’ns ha atacat en major mesura respecte dels anteriors períodes, segurament això és normal que passi quan has estat liderant dos governs municipals consecutius i llavors estàs en el punt de mira de tots els partits. En quant al resultat obtingut val a dir que és una satisfacció comprovar que els ciutadans han premiat la nostra feina i aproven la nostra visió de poble que tenim i que tot i el desgast que comporta el governar, Gent fent Poble ha estat capaç de seguir augmentant vots i regidors. Aquest resultat és per nosaltres una dosi de força i de responsabilitat per seguir millorant Sant Fruitós de Bages.
Esteu a un regidor de la majoria absoluta. El 15 de juny es constituirà el nou cartipàs i si no hi ha cap acord entre els altres Grups repetireu d’Alcalde. Què preferiu, governar en minoria o amb pactes? i en aquest cas amb qui us agradaria més?
Hem governat amb pactes des de que existim i per tant no és cap inconvenient per nosaltres fer pactes estables de govern. Hi estem acostumats. No obstant, tenint ara 6 regidors podem plantejar-nos fer un pacte de legislatura i aleshores arribar a acords amb un o amb varis grups a fi de pactar i consensuar els grans temes de poble i els pressupostos. Tenim clar que o bé amb pacte de govern o bé amb pacte de legislatura, anirem a buscar l’entesa màxima. Referent amb qui preferim pactar, creiem que som una formació transversal en quant als nostres votants i per tant podem pactar amb qualsevol partit, de tota manera no serem aliens a les circumstàncies que es produeixen al nostre país.
Quina serà la primera acció si sou elegit alcalde?
Fer una reunió entre els 4 grups municipals per establir un full de ruta consensuat pel POUM.
Amb la mateixa suposició, quina és la proposta estrella a realitzar en el proper mandat?
Establir la cartera dels 30 serveis a domicili per la gent gran i els blocs habitatges nous per als joves.
Abans i durant la campanya electoral s’ha sentit parlar molt, sobretot per part dels partits que estaven a l’oposició, del POUM i en particular de les Àrees d’Interès Territorial destinades a la reserva de sol per activitats econòmiques, ens podrieu explicar què són i què penseu fer?
Les Àrees d’Interès Territorial (AIT) és un nou concepte que està desenvolupant la Generalitat de Catalunya arreu del territori català, a través d’implantar estratègicament uns espais de reserva de sòl sense transformar urbanísticament per encabir noves activitats econòmiques. Una d’aquestes àrees es considera que ha d’anar a la Catalunya Central i Sant Fruitós de Bages s’ha indicat com una bona ubicació. Coincideix a més, que el Pla Territorial de les Comarques Centrals ja preveia que el nostre municipi fos motor d’activitats al nostre territori. Les AIT són doncs àrees de reserva promogudes des de la Generalitat que s’enfoquen a la futura implantació d’empreses i alhora, però, són espais perfectament delimitats, sense especulació i que es desenvolupen des del sector públic amb un control i davant d’una demanda certa d’activitat econòmica a implantar-se. El què farem (i espero poder-ho fer de la mà de la Generalitat) és explicar bé de què es tracta i a la tardor sotmetre la seva inclusió, o no, al POUM a través d’un referèndum.
Moltes gràcies i que sigui una bona legislatura.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Resultat enquesta “Comerç al carrer, edició de tardor”
128 views
128 views

Resultat enquesta “Comerç al carrer, edició de tardor”

Comunicació Associació de Comerciants de Sant Fruitós de Bages - 29 de novembre de 2023
Reunió del Consell Municipal de Cultura
49 views
49 views

Reunió del Consell Municipal de Cultura

Redacció - 29 de novembre de 2023
Més d’un miler de jocs i joguines per triar i remenar
53 views
53 views

Més d’un miler de jocs i joguines per triar i remenar

CNL Montserrat - 29 de novembre de 2023
Cros escolar Sant Fruitós de Bages
46 views
46 views

Cros escolar Sant Fruitós de Bages

Redacció - 28 de novembre de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com