0 Shares 895 Views

Entrevista a Vicenç Llorens, Junts per Sant Fruitós

18 de juliol de 2019
895 Views

Quin balanç feu de la legislatura passada?
Hi va haver una primera part de la legislatura complicada, amb molta crispació, continuïtat de l’existent durant la legislatura anterior, en la que l’alcalde va arribar a presentar una demanda penal contra el nostre grup municipal, tot i que no va ser admesa a tràmit i una segona part en que aquesta crispació va minvar, i vam poder portar a terme molt millor la nostra feina des de l’oposició, treballant per el bé de Sant Fruitós.

De les actuacions que s’han fet, quines hi esteu d’acord i quines no hauríeu fet.
Tot el que suposi un bé per l’interès general dels ciutadans de Sant Fruitós, sempre hi hem estat i sempre hi serem. Quan es prenen iniciatives que no estan consensuades, que es fan contra l’opinió dels propis veïns, sense escoltar a ningú i tot i així es tiren endavant, com per exemple la reordenació de la circulació de Pineda, que ha estat un autèntic joc de despropòsits i un gran malbaratament de diners, mai hi donarem suport. Ara bé, l’autèntica mostra de com no s’ha de fer una actuació, la tenim en el POUM, i com s’ha dut a terme tota la seva gestió.

Com veieu la propera legislatura sense majoria absoluta?
És una situació nova on caldrà dialogar i negociar molt per tal de cercar els millors plantejaments sempre en benefici dels ciutadans. Pot ser una legislatura molt complicada si des de el govern no s’entén aquesta nova situació. Tenim l’oportunitat, de fer que es governi amb un altre tarannà, molt més dialogant i transparent, sense deixar d’anar endavant. Sens dubte Sant Fruitós hi guanyarà.

Perquè heu decidit no fer cap tipus de coalició per tal de fer un govern de majoria absoluta?
Principalment per una qüestió de personalitats. La manera d’entendre la forma de fer política fan que els nostres punts de vista estiguin molt allunyats dels de GfP , no com ideologia, però si com a forma de governar i d’actuar. Pel que fa a la formació d’un possible govern tripartit, el resultat de les eleccions, amb un clar suport a la llista de GfP, encara que sense majoria absoluta, ens va fer replantejar el formar aquest govern tripartit. Ara el repte de governar amb minoria, i per tant de demostrar la capacitat de diàleg i d’assolir consens està servit.

Quins creieu que són els reptes prioritaris per aquesta legislatura?
Tindrem dos tipus de reptes, els de poble i els de país. Si comencem pels segons, sens dubte el resultat de la sentencia contra els presos polítics, pot esdevenir un panorama molt complicat a nivell de país.
Com a poble, els reptes han de ser els de continuar creixent, però no en quantitat, sinó en qualitat, en definitiva treballar per aconseguir un poble més humà, on el respecte entre tots sigui la base de la nostra convivència. Després per descomptat cal pensar en equipaments, alguns dels quals son molt necessaris i que fa temps que reclamem, con el nou CAP, l’ampliació de l’esplai d’avis, o la nova escola del Pla del Puig, entre d’altres.

Quins punts del vostre programa creieu que podrien ser acceptats per l’actual govern?
Les diferències entre els programes dels quatre grups municipals son mínimes. La gran diferencia entre uns i altres, recau en la forma de desenvolupar aquest programa i en l’establiment de prioritats.
Per nosaltres, primer sempre seran les persones, i d’una forma molt especial la gent gran, sense oblidar ni els infants, ni el jovent. Un altre aspecte bàsic del nostre programa és el del desenvolupament econòmic ja que aquest és la base del creixement del nostre municipi, però dintre del marc de la sostenibilitat i del màxim respecte pel nostre entorn.

Quins aspectes del POUM creieu que no s’haurien de tocar i quins s’haurien de revisar?
El POUM és va generar amb una nul·la participació ciutadana i amb un mínim consens entre els diferents grups municipals i amb diferencies de criteri molt importants en punts fonamentals del mateix.
La feina de recerca i d’obtenció de dades realitzada és pot aprofitar, però respecte al contingut del document, cal refer molts aspectes pel que fa referència al model urbanístic i per descomptat replantejar les controvertides àrees de desenvolupament econòmic, per tal de protegir el nostre entorn natural.

Quina hauria de ser, segons vosaltres, la col·laboració amb municipis veïns?
Per descomptat que la col·laboració amb dels municipis veïns hauria de ser màxima. Cal treballar de forma incansable buscant acords de col·laboració entre municipis, per tal que tots puguem créixer, aprofitant les avantatges d’aquests acords.

Quin rol juga a Sant Fruitós la participació ciutadana? Què es podria fer perquè augmenti?
En general la participació ciutadana a Sant Fruitós és molt baixa. Això ha quedat palès, en la participació tant testimonial en un document tant important com el POUM.
Quan hi ha consultes populars i aquestes fan referència a aspectes importants del nostre poble, cal ser molt més incisiu, fer-ne molta més difusió i cercar estratègies per incentivar aquesta participació. Si realment ens creiem la participació ciutadana, aquesta ha d’existir i els nostres veïns i veïnes hi han de participar.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”
18 views
18 views

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”

Rosa Brucart - 21 de juliol de 2024
CNL Montserrat: Obrim la gana
19 views
19 views

CNL Montserrat: Obrim la gana

CNL Montserrat - 21 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com