0 Shares 622 Views

En temps de castells: un final de curs medieval al Pla del Puig

27 de juny de 2019
622 Views

Un any més vam celebrar la festa de fi de curs i va ser un plaer tornar a veure el pavelló ple de famílies, alumnes i companys per poder gaudir tots plegats d’aquesta representació.
Un dels trets distintius del Pla del Puig, ja des dels seus inicis, és el treball de la història des de P3 fins a 6è, que es mostra a les famílies en la festa de final de curs, perquè estem convençuts que conèixer el passat ens permet entendre el present i ens dóna eines per poder millorar el futur.

Tal com deia Arnold Glasow,
Un dels principals objectius
de l’educació ha de ser ampliar
les finestres per les quals veiem el món.

Per tant, dissabte 15 de juny vam obrir la finestra a l’època medieval, i vam poder entrar en el món de reis, reines, cavallers, comtes, vassalls, bisbes, monjos, artesans, pagesos, castells, monestirs…

En aquesta festa es posa de manifest la feina del claustre, la dedicació i esforç que suposa portar a terme un acte com aquest. La feina de tots els nostres alumnes, que mitjançant aquesta representació permet veure el treball que hi ha al darrera, com: vèncer la por escènica, aprendre’s diàlegs i petits textos de memòria, conèixer la música, les danses i en definitiva com vivia la gent en aquella època… i, sobretot, valorar el treball cooperatiu que és on es veu el bon resultat final.

Durant tot el curs aquest tema ha estat el fil conductor de totes les classes i el dissabte es van representar els costums, tradicions i els diferents estaments socials d’aquesta època. Els alumnes de 6è van ser els narradors de les diferents posades en escena.

Abans de donar per tancada aquesta primera part, es va fer un acomiadament especial i sincer a totes les noies i nois de 6è que ja fan el pas a l’institut, van sortir un moment a la pista i se’ls va dedicar un fort aplaudiment de tots els presents esperant que s’emportin un bon record i uns bons aprenentatges de la que sempre serà la seva escola, el Pla del Puig.

Després de gaudir tots plegats de l’acte, va començar la segona part de la festa, on l’AFA va preparar tot un seguit d’activitats molt amenes per a totes les edats. Totes aquestes activitats es van fer al pati de l’escola i la festa, com ja és tradició, va acabar amb un sopar a la pista de bàsquet, alumnes, famílies i mestres.

I des d’aquí un agraïment especial a l’AFA per la seva col·laboració i dedicació, a la Teresa, a l’Ajuntament i per descomptat, a tots els pares i mares, per col·laborar en l’elaboració del vestuari i complements.

Escola Pla del Puig

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1690
1461 views
1461 views

Editorial 1690

Redacció - 24 de maig de 2024
Secció FC Fruitosenc: Liders… i la salvació al sac!
1264 views
1264 views

Secció FC Fruitosenc: Liders… i la salvació al sac!

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 22 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com