0 Shares 629 Views

Els Rens i el Nadal. Per què ells?

25 de desembre de 2020
629 Views

Per Eva Remolina / AMIC – Redacció / Imatge: istock.com   –

Tradicionalment eren només vuit els rens que acompanyaven a Santa Claus en la seva àrdua tasca de repartir regals la nit de Nadal: quatre femelles situades a l’esquerra (Cometa, Acròbata, Tro i Coratjosa i quatre mascles a la dreta (Cupido, Llampec, ballarí i Juganer). Rudolph, l’únic dels rens de color blanc i de nas vermell amb llum, no apareix fins a 1939, a partir d’un relat de Robert L.Mays, titulat “Crhistmas Story”. Aquests rens màgics i amb capacitat per a volar, són els altres herois de la vigília nadalenca. Però què sabem realment d’aquests animals?

Els rens (Rangifer Tarandus) són de la família dels Cèrvids, encara que es diferencien d’aquests que tant les femelles com els mascles llueixen cornamentes, encara que les d’ells són més grans i ramificades. Aquest mamífer és conegut també amb el nom de Caribú en la zona d’Amèrica del Nord. Aquests exemplars mesuren entre 180 i 190 cm de llarg, de 110 a 140 cm d’alt i pesen prop dels 300 quilos. S’alimenten bàsicament de baies, bolets, herbes, i fins i tot de les mudes de les seves pròpies banyes. Habiten majoritàriament en el nord de Fennoscàndia, Groenlàndia, Rússia, Noruega, Suècia, el Canadà i Alaska. El seu pèl és espès i aspre, i les seves potes també estan cobertes de pèl, per a poder caminar sobre el gel i la neu. És un animal molt adaptat a les baixes temperatures i de fet, són de vital importància en les zones àrtiques com a mitjans de transport i altres múltiples tasques. Són animals que viuen en ramats i són migratoris, podent recórrer fins a 5000 km cada any, ja que quan la temperatura a l’hivern es torna impossible, es desplacen al sud, al bosc boreal i romanen allà fins a primavera.

La seva capacitat extraordinària d’adaptar-se fins a les condicions més adverses i en les quals a penes hi ha res per a menjar, i el fet que són els millors tiradors de càrrega (són menys ràpids que els gossos, però no necessiten que els procurin aliment), són potser les raons per a ser els triats per a repartir la il·lusió arreu del món en aquestes dates.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Descoberta del paisatge: Barraques i parets de pedra seca
38 views
38 views

Descoberta del paisatge: Barraques i parets de pedra seca

Col·lectiu Recerca Històrica de Sant Fruitós de Bages - 2 de desembre de 2022
Editorial 1620
32 views
32 views

Editorial 1620

Brogit Difonem Cultura - 2 de desembre de 2022
La Biblioteca: Els clubs de desembre
32 views
32 views

La Biblioteca: Els clubs de desembre

Biblioteca de Sant Fruitós de Bages - 1 de desembre de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com