0 Shares 1271 Views

Els clubs de novembre

10 de novembre de 2021
1271 Views
Texi i fotos: Biblioteca de Sant Fruitós de Bages.

En plena tardor, una estació marcada pels paisatges preciosos de tons taronja i la introspecció, volíem proposar-vos tres obres que posessin el focus en l’essència i la veritat: passejarem per la naturalesa i ens introduirem pels racons més profunds de la psique humana per intentar trobar respostes als grans interrogants de la vida i assolir la veritat.
Així doncs, per a les sessions dels nostres clubs de novel·la, teatre i cinema del mes de novembre, hem triat els títols que us presentem a continuació:

• TEATRE, dijous 11 de novembre a les 19:30 h
LA GATA DAMUNT LA TEULADA, de Tennessee Williams (1911 – 1983).


Amb aquesta obra, que va fer guanyar el premi Pulitzer a l’autor per segon cop, ens traslladem a la finca de la família Pollitt, al Mississipí, per celebrar l’últim aniversari del patriarca del clan.
En la reunió, hi afloren els conflictes i el malestar reprimit sota les mentides: l’alcoholisme de Brick, la distància infranquejable en el matrimoni format pel mateix Brick i Maggie, la rivalitat entre els germans Pollitt per l’herència, la malaltia terminal del pare…
El text va ser adaptat al cinema el 1958, amb Paul Newman i Elizabeth Taylor de protagonistes, que, tot i les bones interpretacions, no van acabar de convèncer Tennessee Williams, perquè en aquesta versió se censuraven les referències a l’homosexualitat.

CINEMA, dijous 18 de novembre a les 19:30 h.
EL NOMBRE DE LA ROSA, de Jean-Jacques Annaud (1943 –)


El film és una adaptació cinematogràfica de la novel·la homònima del medievalista i crític cultural Umberto Eco, i ens situa en una abadia del segle XIV, on el franciscà Guillem de Baskerville investigarà el misteri de la mort de diversos monjos de la institució amb l’ajut del novici que l’acompanya, Adso de Melk. Es tracta d’una pel·lícula que combina la intriga de la trama amb la reflexió sobre el coneixement, i que ens farà estar amb els ulls ben oberts, perquè res no és el que sembla.

• NOVEL·LA, dijous 25 de novembre a les 20:00h
LES VUIT MUNTANYES, de Paolo Cognetti
(1978 –).


En la primera narració llarga de Cognetti, el Pietro, un nen de ciutat, fa amistat amb el Bruno, un noiet que viu al poble alpí on estiueja. El vincle entre els infants evolucionarà al llarg del temps, de la mateixa manera que el tracte del Pietro amb el seu pare i la relació de tots els personatges amb la muntanya, que és un autèntic mirall de la vida i la identitat. Amb aquesta novel·la, que ha triomfat a tot Europa, tornem a l’origen de tot i ens deixem delectar per les descripcions tan riques de la ploma de l’autor italià.
Desitgem que vulgueu acompanyar-nos en aquest recorregut literari!

 

 

 

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1645
86 views
86 views

Editorial 1645

Brogit Difonem Cultura - 2 de juny de 2023
La vida bé val un somriure (9)
146 views
146 views

La vida bé val un somriure (9)

Miquel P. Cortina - 1 de juny de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com