0 Shares 805 Views

Els clubs de gener

13 de gener de 2020
805 Views

• CINEMA, dijous 16 de gener a les 19:30 h.
Los puentes de Madison (The Bridges of Madison County), director: Clint Eastwood (1930).
El gènere d’acció que Clint Eastwood realitzava com a actor i com a director, va deixar pas l’any 1995 al drama romàntic amb l’adaptació de la novel·la del mateix títol que va escriure Robbert James Waller, Clint Eastwood va realitzar una pel·lícula amb una història que reflexiona sobre com els condicionaments socials marquen una vida i com el descobriment de l’amor crea contradiccions entre deixar-se portar pels sentiments o fer el que sembla correcte d’acord amb el deure moral.
Resum: Robert Kincaid és un fotògraf de National Geographic que es troba a Iowa per fotografiar els ponts coberts que hi ha a la zona. Francesca és una dóna que viu en una granja, amb el seu home i dos fills, porta una vida tranquil·la i sense gaires al·licients. Francesca es queda sola quatre dies, perquè la seva família marxa a una fira, i això coincideix en el temps amb l’encontre casual amb Robert ,qui li demana ajuda per localitzar els ponts. La trobada entre aquestes dues persones tan diferents origina una intensa i breu història d’amor que portarà a Francesca a haver de decidir entre marxar o continuar amb la rutina al costat de la família.
Una emblemàtica pel·lícula que va comptar amb Clint Eastwood com a director i també com a intèrpret, juntament a l’actriu Meryl Streep.

• NOVEL·LA, dijous 23 de gener a les 19:30 h.
Stoner, de John Williams (1922-1994).
Malgrat la qualitat de la seva obra, l’escriptor nord-americà John Williams no va ser molt conegut, va escriure novel·les i poesia, va ser editor i professor a la Universitat de Missouri. L’any 1973 va obtenir el premi National Book Award amb la novel·la Augustus.
Stoner és la seva penúltima novel·la i es va publicar l’any 1965. I és amb aquesta obra que 50 anys després li ha arribat el reconeixement a nivell mundial.
Resum: William Stoner és fill de grangers i l’any 1910 entra com a estudiant de la Facultat d’Agricultura de la Universitat de Missouri. En el segon curs, en la classe de literatura anglesa, Stoner pren consciència que mai tornarà a la granja, que la seva vocació és la literatura, l’escriptura i l’ensenyament. Stoner arriba a ser professor assistent i, tot i que acadèmicament no progressa més enllà, sempre es dedica a l’estudi i al món universitari.
La novel·la està molt ben escrita, de forma senzilla però intensa el lector va seguint amb interès les etapes de la vida de Stoner: el matrimoni fracassat, les intrigues a la universitat, la paternitat… I en aquest recorregut vital, el lector comparteix els sentiments i emocions d’un home que en tot moment de la seva vida es mostra tal com és: íntegre i honest.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com