0 Shares 1197 Views

Els clubs de desembre

1 de desembre de 2021
1197 Views
Texi i fotos: Biblioteca de Sant Fruitós de Bages.

Durant el mes de desembre, al club de teatre i novel·la de la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages llegirem dues grans obres per concloure l’any 2021:  La Gavina i El Conte de Nadal de l’Auggie Wren.

 

TEATRE, dijous 2 de desembre a les 19:30 h.

LA GAVINA, d’Anton Txékhov.

Juntament amb L’Oncle Vània, L’hort dels cirerers i Les tres germanes, que també hem llegit al nostre club de teatre, aquesta peça és, sens dubte, una de les quatre grans obres del dramaturg rus. Estrenada a Sant Petersburg l’any 1896, l’obra va ser un autèntic fracàs, i no va ser fins molt temps després que va esdevenir tot un èxit.

La història se centra en quatre personatges ben diferents que arrosseguen grans dosis de frustració, infelicitat i desencant davant la vida. La conjunció de tots ells crea un conflicte sentimental, vital i professional que es va desenvolupant al llarg de l’obra i que poc a poc allunyen l’espectador de la imatge idealitzada que envolta l’amor romàntic o el món de l’art.

 

NOVEL·LA, dijous 16 de desembre a les 20:00 h.

EL CONTE DE NADAL DE L’AUGGIE WREN, de Paul Auster.

Pel títol de la novel·la tots podríem esperar el típic conte de Nadal, però coneixent Paul Auster, aquest relat curt us sorprendrà precisament per la seva originalitat. Tant els personatges com les històries que s’hi entrellacen ens atrapen des del primer moment.

Auggie Wren treballa en un estanc al centre de Brooklyn. Allà és on es coneixen el narrador d’aquesta història, a qui han encarregat un conte de Nadal per al diari,  i el venedor de tabac. Després d’adonar-se que el seu client és un autor de renom, decideix ensenyar-li la gran obra de la seva vida: uns àlbums de fotografies que ha fet cada dia durant 12 anys, a la mateixa hora i del mateix indret. A partir d’aquí, Auggie Wren i la resta de personatges que s’hi relacionen esdevindran la font d’inspiració per al conte de Nadal.

Aquesta història es va publicar al New York Times l’any 1990, i va inspirar la pel·lícula Smoke, en què Auster va participar com a director i  guionista.

Bona lectura a tothom!

 

 

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

FC Fruitosenc – Secció 4 tocs
27 views
27 views

FC Fruitosenc – Secció 4 tocs

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 1 de juliol de 2022
A l’ASFE no parem
38 views
38 views

A l’ASFE no parem

ASFE - 1 de juliol de 2022
Programa Festa Major 2022
83 views
83 views

Programa Festa Major 2022

Redacció - 1 de juliol de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com