0 Shares 508 Views

El torró, el dolç del Nadal.

8 de desembre de 2020
508 Views

Per Eva Remolina / AMIC – AMIC – Redacció / imatge:  istock.com –

El torró sempre ha tingut fama d’aportar moltes calories. Però, i sempre prenent-ho amb moderació com qualsevol altre aliment, si analitzem amb detall els seus ingredients, podem confirmar que els torrons són més saludables del que pensàvem. Vegem per què.
Per a arribar a aquesta afirmació, això sí, hem de partir com a referència del torró tradicional i no dels diferents succedanis o versions que s’han anat creant a partir d’aquest dolç. Centrant-nos per tant en aquestes dues varietats, tant el torró de Xixona (tou) com el torró d’Alacant (dur), tenen com a ingredients les ametlles (preferentment del tipus Marcona), mel pura d’abella (en la seva majoria de Flor del taronger o Romaní), sucre i clara d’ou.

Encara que el sucre és potser de tots el menys saludable, també és cert que és dels que hi ha menor proporció, ja que perquè un torró sigui certificat de Qualitat Suprema, el Consell Regulador de la Denominació d’origen Xixona i Alacant estableix per endavant les proporcions mínimes que han de contenir d’ametlla (64%) i de mel (12%). Sabem, ja per si mateix, les múltiples propietats que contenen aquests dos aliments com ara vitamines i minerals, a part que ens aporten àcids grassos essencials, molt similars als que ens aporta l’oli. Per tot això, i perquè els estudis científics demostren que la compensació nutricional del torró és molt equilibrada, no podem deixar de tenir-ho en les nostres taules aquestes festes. Segur que el nostre paladar, ens ho agrairà.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

CEFAR aposta pel patinatge inclusiu
102 views
102 views

CEFAR aposta pel patinatge inclusiu

CEFAR - 20 de maig de 2024
Frase de la setmana. Thomas Carlyle
7781 views
7781 views

Frase de la setmana. Thomas Carlyle

Redacció - 20 de maig de 2024
El discret encant de la primavera
80 views
80 views

El discret encant de la primavera

Miquel Puig Soler - 17 de maig de 2024
Comunicat de Premsa – ERC
157 views
157 views

Comunicat de Premsa – ERC

Secció Local ERC-Sant Fruitós de Bages - 17 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com