0 Shares 183 Views

El roaming continuarà sent gratuït a la UE una altra dècada

4 de gener de 2022
183 Views

Per Tecnonews / AMIC – Redacció –

El Parlament Europeu i els països membre de la Unió han arribat a un acord de prorrogar la gratuïtat del roaming dins de la UE una altra dècada més, fins a 2032. L’anterior acord, que ara es renova amb alguna petita novetat, data de 2017.

En vigor d’aquesta renovació de l’acord, els ciutadans dels països membre podran viatjar per tot el territori de la Unió utilitzant els seus telèfons mòbils sense haver de pagar un sobrecost pel preu de les trucades o els missatges de text.

De la mateixa manera, tampoc pagaran cap extra per les connexions de dades, ja siguin aquestes a través d’un telèfon intel·ligent, o bé des d’un encaminador o mòdem 4G per a ordinadors i altres dispositius.

A més, la renovació de la gratuïtat del roaming dins de la UE també garanteix que les comunicacions en desplaçament gaudiran de la mateixa qualitat que al país d’origen de l’usuari, i també garanteix que en el cas que pel motiu que sigui, el servei que fan servir està subjecte a càrrecs de roaming, la companyia que el presta informarà abans d’una forma clara.

Aquests càrrecs poden venir de números de tarifació especial, com els d’assistència al client de companyies, encara que també s’insta a millorar la informació sobre els costos quan l’usuari es connecta des d’un avió o un vaixell a la xarxa cel·lular.

Entre les novetats de l’acord, consta el fet de facilitar l’accés als serveis d’emergència a través de trucada telefònica independentment del país en el qual es trobi l’usuari.

Com des de l’últim acord, la tecnologia 5G ha entrat en escena en l’àmbit de la telefonia mòbil, el nou acord inclou que els usuaris que tinguin contractades tarifes que permetin emprar-la, també puguin gaudir del seu ús en roaming quan surtin del país, allí on la 5G es trobi disponible.

Si hi ha algun factor que impedeixi que la qualitat de les comunicacions en roaming sigui equivalent a la que gaudeix l’usuari al seu país d’origen, les operadores estaran obligades a informar d’això a l’usuari.

La UE també retallarà els preus que les operadores majoristes cobren pel servei de roaming a les operadores minoristes (que són amb les quals els usuaris contracten el servei), així com els preus d’ús de les xarxes mútues entre diverses operadores.

El nou acord entrarà en vigor a partir de l’1 de juliol de l’any que ve.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com