0 Shares 517 Views

El parc de Can Figueras s’obre al públic sumant un nou espai verd al nucli del municipi

517 Views

El parc, que donarà continuïtat a la zona del Bosquet, s’inaugurarà el diumenge 29 de gener a 2/4 d’1 del migdia.

El diumenge 29 de gener, a 2/4 d’1 del migdia s’obrirà al públic el parc de Can Figueras, un nou espai verd al nucli del municipi.

El passat mes de juliol van començar els treballs d’adequació d’aquesta zona, ubicada a l’avinguda Sant Joan dins l’àmbit del parc del Bosquet, per tal de convertir-la en un nou espai verd, i de lleure, pels veïns i veïnes.

L’adequació d’aquesta zona ha consistit en el tancament perimetral de la finca, el condicionament dels accessos, la instal·lació de nou enllumenat i la plantació d’arbustos i plantes autòctones. En el marc de l’actuació s’han reconstruït els diferents murs de pedra seca que hi havia a la finca, i que estaven malmesos, dotant el conjunt d’un alt valor paisatgístic. Paral·lelament, també s’han recuperat els recorreguts interns que hi havia antigament dins la finca. A banda també s’han retirat tots els elements obsolets que hi havia a l’espai per tal de garantir la seguretat dels visitants.

Aquest nou parc, tot i estar ubicat en zona urbana, és un espai que s’ha de concebre com a un entorn molt més naturalitzat, amb gran presència d’arbres i d’arbustos de diferent tipologia. El manteniment de la de zona, per tant, es realitzarà de forma periòdica però tenint en compte aquest tret diferencial. Alguns dels espais estaran delimitats amb cordes per tal que els i les visitants no trepitgin i malmetin algunes espècies que s’hi troben.

Aquesta finca de 10.441 m² va ser comprada per l’Ajuntament a la família de l’il·lustre pintor santfruitosenc Alfred Figueras, juntament amb la casa i part del mobiliari i obres de l’artista. Aquest 2022 es va redactar el projecte d’adequació d’aquest espai i s’hi han dut a terme les obres de millora.

En el mateix àmbit del parc també s’hi ha instal·lat un jardí de papallones, un dels projectes guanyadors del pressupost participatiu 2021 que ideava aquesta iniciativa per tal de potenciar el retorn d’aquests insectes al municipi i alhora per fer pedagogia de la seva importància en el medi natural. Aquest jardí, i altres zones del parc on s’ha plantat vegetació recentment, estaran tancats de forma temporal fins a la primavera, quan es preveu que la vegetació que s’hi ha plantat ja hagi florit i arrelat i s’hi puguin veure les primeres espècies de papallones.

Des de l’Ajuntament es convida a tota la ciutadania a l’acte d’obertura d’aquest nou espai natural per tal que el puguin conèixer i fer-ne ús.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Tornen les Enramades del Carrer Nou
29 views
29 views

Tornen les Enramades del Carrer Nou

Redacció - 14 de juliol de 2024
Editorial 1967
27 views
27 views

Editorial 1967

Brogit Difonem Cultura - 14 de juliol de 2024
El futbol femení
37 views
37 views

El futbol femení

Miquel Puig Soler - 13 de juliol de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major
41 views
41 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major

Galdric Sala - 13 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com