0 Shares 198 Views

El govern municipal de Sant Fruitós assigna un sou desproporcionat a la regidora de joventut

198 Views

El pressupost del 2024 de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages és de 45.702 €.
La regidora que s’ocupa exclusivament de l’àrea esmentada rep de l’Ajuntament un sou anual de 19.864 € des del mes de març d’enguany, que va ser quan li van augmentar el sou que havia anat cobrant des que va prendre possessió del càrrec, un sou que, segons el nostre parer, ja era massa alt en relació amb els pocs diners que administrava la regidora.
La pujada de sou esmentada es va fer sense donar cap explicació i sense que comportés un augment de la dedicació horària de la beneficiada.
El sou anual actual de la regidora de l’Àrea de Joventut representa el 43% del pressupost anual de l’àrea en qüestió. Tot i que aquests pressupost i el sou de la regidora provenen de partides pressupostàries diferents, considerem un despropòsit i un malbaratament de diners públics que aquesta persona en cobri tants per gestionar-ne tan pocs, sobretot tenint en compte que no és l’única que treballa en la gestió del pressupost de l’Àrea de Joventut.
El pressupost del 2023 del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va ser de 476,8 milions d’euros. Us sembla normal i correcte que l’import del conjunt dels sous de les poques persones amb càrrecs polítics que gestionaven aquest pressupost hagués sigut de 205,0 milions d’euros, que és el 43% de l’import del pressupost esmentat? Oi que no?
La regidora de l’Àrea de Joventut de Sant Fruitós de Bages (9.137 habitants) té un sou que supera el de l’alcaldessa de Navarcles (6.112 habitants) i el dels alcaldes de Súria (6.035 habitants), Cardona, Castellgalí, Fonollosa i Sant Mateu de Bages. Us sembla que això és normal i correcte? Oi que no?
Quan se li va preguntar al govern de GfP per quin motiu la regidora de Joventut cobrava tants diners, l’alcalde Batanés va donar una llarga explicació en què va venir a dir que els cobrava perquè fa una feina intangible, que no es pot pagar amb diners, transmetent entusiasme i donant felicitat.
Tant en el cas del regidor de l’Àrea d’Esports i Entitats com en el de la regidora de l’Àrea de Comunicació i Participació el sou anual que cobren de l’Ajuntament representa el 10% del pressupost de la seva àrea. Considerem que aquest tant per cent ja es massa elevat, tot i que només representa poc menys de la quarta part del 43% esmentat!
Quan l’equip de govern municipal liderat per ERC va començar a governar, Gent Fent Poble va acusar els seus membres d’haver fet caure el govern municipal anterior per poder cobrar més diners de l’Ajuntament. Aquesta acusació infundada fa que mereixi el qualificatiu d’escandalós el fet que l’equip de govern actual s’apugés els sous de forma injustificada i exagerada tan bon punt va començar el seu mandat.
Tot plegat és una bona mostra de la mala manera de governar que té el govern municipal presidit pel senyor Batanés, i posa en evidència que un dels seus principals objectius és cobrar tants diners públics com permeti la llei.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”
19 views
19 views

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”

Rosa Brucart - 21 de juliol de 2024
CNL Montserrat: Obrim la gana
19 views
19 views

CNL Montserrat: Obrim la gana

CNL Montserrat - 21 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com