0 Shares 236 Views

El conseller Elena qualifica “d’èxit” la prova del sistema d’alertes a mòbils de Protecció Civil a Girona i Catalunya Central

28 d'abril de 2023
236 Views

Ahir al matí, a les 11.25 h, es va enviar un missatge de prova del sistema d’alertes massives a telèfons mòbils als terminals telefònics que es trobaven a les vegueries de Girona i de la Catalunya Central per part de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat.

Les dades preliminars, d’acord amb els observadors situats pel territori i a les més de 4.000 enquestes de la ciutadania, indiquen una correcta recepció al voltant del 90% de la població. Aquest enviament s’ha fet a tots els mòbils en els territoris esmentats.

El conseller, que ha felicitat a tot l’equip tècnic que ha dut a terme aquest sistema i ha garantit el seu funcionament, ha explicat que “els simulacres també serveixen per informar”. “Podem i fem campanyes a escoles i mitjans de comunicació, però avui és el dia en què a més població ha arribat alhora amb l’ús del mòbil”, afegint que “és important que la ciutadania conegui aquest sistema perquè quan rebi un avís de seguida sàpiga què està passant i pugui interpretar el missatge”.

Des de la delegació del Govern a Catalunya central, la delegada Montse Barniol, junt amb la directora dels serveis territorials d’Interior a Catalunya Central, Elena Roca, i el subdirector en programes de Protecció Civil de la Generalitat, Sergio Delgado, han fet seguiment de la prova en connexió amb la delegació del Govern a Girona i la sala CECAT
a Barcelona, des d’on s’ha fet l’enviament.

El sistema permet una difusió massiva en un espai molt curt de temps. La tecnologia en la qual es basa és coneguda com a cell broadcast i permet enviar aquest missatge a tots els mòbils que es trobin en l’àrea de cobertura de determinades antenes que es seleccionen en funció d’on es vol alertar la població.

Comunicació Govern.Cat

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma  —B—
362 views
362 views

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma —B—

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 23 de febrer de 2024
Horaris del cap de setmana ASFE
290 views
290 views

Horaris del cap de setmana ASFE

Redacció - 23 de febrer de 2024
Editorial 1677
335 views
335 views

Editorial 1677

Redacció - 23 de febrer de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com