0 Shares 495 Views

Drons per a transportar tests de COVID-19.

17 de desembre de 2020
495 Views

Per Tecnonews / AMIC – Redacció –

Estalviar temps en el transport i minimitzar contactes humans amb les mostres, són els dos objectius principals d’un programa pilot del NHS britànic (National Health Service, l’equivalent a la Seguretat Social) que empra drons per a realitzar el transport de les mostres preses de les persones a l’hospital per a la seva anàlisi.

Els drons emprats, de l’startup Apian, poden volar 100 km de distància en unes tres hores amb una càrrega de dos quilograms, disminuint una mitjana de 40 minuts el temps destinat al recorregut si es ve de fora de Londres.

No obstant això, la xarxa dissenyada per Apian, el propi NHS, i l’autoritat britànica per a l’aviació civil, no sobrepassa els 34 quilòmetres.

I, per si de cas, els drons estan preparats per a poder volar (a una altura d’uns 90 metres) sota les condicions meteorològiques que siguin.

A més de disminuir el temps necessari per a lliurar les mostres per a la seva anàlisi als hospitals (els aparells tenen la capacitat de carregar amb mostres de fins a vuitanta persones), també permeten reduir el nombre d’interaccions necessàries per part del personal mèdic, la qual cosa permet disminuir el risc de contagi secundari a causa de la manipulació de mostres que poden estar infectades.

El disseny dels drons inclou tant rotors com ales, la qual cosa els garanteix estabilitat i, a més, presenten unes emissions a l’atmosfera gairebé nul·les.

Apian és especialista en aplicació dels drons a usos mèdics i en el camp de la salut ja que, de fet, ha estat fundada per metges del NHS. El seu objectiu és el de facilitar el transport de subministraments mèdics i tests entre centres mèdics, d’una forma ràpida (evitant els embussos en el trànsit rodat), i evitar així la despesa innecessària de l’acumulació de medicaments i uns altres consumibles que es duen a terme, precisament, per a evitar els problemes que suposa transportar-los per carretera.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Eleccions al parlament de Catalunya
98 views
98 views

Eleccions al parlament de Catalunya

Redacció - 17 de maig de 2024
Editorial 1689
1392 views
1392 views

Editorial 1689

Redacció - 17 de maig de 2024
Secció FC Fruitosenc: Sense miracle
1236 views
1236 views

Secció FC Fruitosenc: Sense miracle

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 16 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com