0 Shares 183 Views

Dia mundial contra el càncer de mama

19 d'octubre de 2020
183 Views

Per: Redacció –

Cada any, el 19 d’octubre es celebra el dia mundial del càncer de mama com un recordatori del compromís de la societat amb la lluita contra aquest tipus de càncer, es el tumor més comú en les dones occidentals. A Espanya, cada any es diagnostiquen quasi 34.000 càncers de mama nous.

Segons l’OMS, cada any es diagnostiquen 1,38 milions de casos nous i 458.000 morts per càncer de mama. Parlem del més comú en les dones, tant en països desenvolupats com en països en vies de desenvolupament.

Tot i que el nombre de pacients i la taxa d’incidència han augmentat lleugerament en els últims anys (a Catalunya són 137 casos per cada 100.000 habitants, un 7% més que el 2011), les taxes de supervivència també han crescut fins a gairebé el 90%, gràcies a un millor resultat de tractaments i detecció precoç de la malaltia. Això vol dir que nou de cada deu dones segueixen vives cinc anys després del diagnòstic.

El dia internacional del càncer de mama busca conscienciar sobre la importància de la investigació i el diagnòstic precoç.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com