0 Shares 1180 Views

Desinformats o malintencionats? (I)

28 de setembre de 2020
1180 Views

Per: Secció Local-ERC Sant Fruitós

No hi ha dubte que el canvi experimentat en el govern municipal aquest estiu, no ha agradat gens a l’agrupació d’electors que ara es troba sola a l’oposició. Consumada la moció de censura, viuen instal·lats en les seves veritats; ni un bri d’autocrítica s’alça en les seves files, com si tota la culpa del que els ha passat sigui conseqüència de les maldats trenades per tres perversos partits polítics que ignoren el que realment necessiten i anhelen els fruitosencs i fruitosenques de bona fe, com ells.
Segurament per aquesta raó, des del minut zero l’oposició municipal, s’ha enrocat i ha començat una operació de desgast del govern local on tot s’hi val. El “thinktank” dels opositors no para de generar idees per intentar mostrar que la gestió municipal que s’ha iniciat ara no és la que convé al poble i a còpia de tuits, missatges de whatsapp i imatges a l’instagram intenten denunciar totes les errades possibles i inversemblants, i sinó se les inventen. Vet aquí alguns exemples del que diuen i del que passa realment:
1. “El poble està cada dia més brut i l’Ajuntament no fa res per netejar-lo”. Malauradament, i de forma ben curiosa, van coincidir en el temps una major brutícia al voltant dels contenidors de la brossa i el canvi de l’equip de govern municipal. No malpensaríem si no fos que es tenen evidències que una de les accions de desgast del govern municipal és el fet d’incrementar la brutícia i la sensació de deixadesa arreu del poble. Es dóna el cas que es pengen fotografies de la brutícia quan ja fa hores que s’ha tret,… Però el més lamentable ha estat que a una persona que es mostrava molt crítica, tot i apel·lant a la ineficàcia del govern, se li va requerir per a què retirés caixes de cartró abandonades al voltant d’un contenidor, doncs apareixia el seu nom en elles.
2. “El govern municipal menteix quan diu que a la caixa municipal només hi havia 35.000€; el diari Nació Digital afirma que hi havia més de 4 milions d’euros. Exigim una rectificació!!”. Si bé és cert que Nació Digital destacava que l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages disposava d’un romanent de tresoreria de 4M€, aquesta dada corresponia al període 2018-2019. Segons la certificació de la interventora municipal a juny de 2020, aquest saldo del romanent s’havia reduït a 35.071€. Per tant, l’afirmació que corria per la xarxa era mentida. L’oposició va haver de reconèixer el seu error en comissió informativa municipal, però mai ho ha fet públicament tot i ser conscients que havien mentit.
3. “L’ajuntament no vol construir l’skatepark que nosaltres vam prometre per aquest any 2020”. En realitat el projecte ja està licitat i, per tant, s’ha de realitzar, però també s’ha de pagar. I el problema amb el que es va trobar l’equip de govern es que els anteriors gestors municipals es van oblidar de destinar l’import econòmic necessari per començar les obres de l’skatepark. El nou govern municipal ja ha subsanat aquest “oblit” i les obres ara es podran iniciar. El més curiós del cas és que tot i reconeixent el seu “oblit” ara l’oposició ha votat en contra d’iniciar les obres de l’skatepark el més aviat possible. Algú ho entén?
4. “L’alcaldessa deixa la Rosaleda sense la rampa de la passera”. Com a darrera mostra, per ara, de la manera de fer de l’oposició municipal a Sant Fruitós tenim aquesta altra afirmació, que els fets contradiuen. El concurs que l’anterior govern havia “organitzat” per adjudicar la construcció de la passera a una empresa va quedar desert, es a dir que no s’hi va presentar cap empresa disposada a construir-la. En conseqüència, l’actual govern municipal ha de tornar a iniciar la tramitació, per la qual cosa és impossible finalitzar les obres aquest any. A banda d’aquesta qüestió administrativa, el projecte elaborat per l’anterior govern amb presses presenta una sèrie de mancances que obliguen a replantejar-lo o a substituir-lo per un altre projecte i, aquest cop sí, acordat amb la pròpia AAVV.
Tot plegat és un despropòsit, però ja ho diuen que “s’atrapa abans un mentider que a un coix significat”. Segurament en uns dies haurem d’actualitzar aquest escrit ressaltant la malintencionada informació que l’oposició llença contínuament a les xarxes i als mitjans de comunicació local.
Seria ben lícit que l’actual grup opositor al govern municipal faci oposició i, si cal, defensin l’acció de l’anterior govern i facin propostes de millora de les accions que promouen els actual partits que gestionen l’Ajuntament. Però el que no sembla molt ètic és que aquesta acció opositora es fonamenti en la crispació, en la manipulació de les dades, en les mitges veritats o, directament, en mentides. És tractar-nos a tots de babaus, diu ben poc d’ells i justifica, de nou, la legítima moció de censura del passat mes de juny. Però el que és més lamentable és que així serà difícil construir entre tots un Sant Fruitós millor.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Eleccions al parlament de Catalunya
98 views
98 views

Eleccions al parlament de Catalunya

Redacció - 17 de maig de 2024
Editorial 1689
1392 views
1392 views

Editorial 1689

Redacció - 17 de maig de 2024
Secció FC Fruitosenc: Sense miracle
1236 views
1236 views

Secció FC Fruitosenc: Sense miracle

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 16 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com