0 Shares 698 Views

Consell Parroquial: Diumenge 23 de juliol de 2023, XVI diumenge de durant l’Any —A—

698 Views
Fe d’errates en l’escrit sobre la capella de les Brucardes de la setmana passada

Volem donar les gràcies a la família Iglesias-Galobart per tenir cura de la conservació i neteja de la capella, en honor a Sant Sebastià, de les Brucardes.

Sant Sebastià de les Brucardes

Festa de Sant Jaume el proper dia 25 de juliol

Qui era: conegut com a Sant Jaume el Major, fill de Zebedeo i Salomé, va ser un dels 12 apòstols de Jesús (juntament amb el seu germà Joan). Va morir decapitat a Jerusalem per ordre d’Herodes Agripa.
Segons la llegenda, va predicar per la península Ibèrica, entrant per Tarraco, i les seves restes descansen a la catedral de Santiago de Compostel·la.
La tradició explica que l’any 813 un ermità va veure una pluja d’estels sobre la seva tomba que va convertir l’espai en un “camp d’estrelles” que va originar el nom de Compostel·la. Va acabar convertint l’indret en un lloc de pelegrinatge per excel·lència i en un punt culminant del popular camí de Sant Jaume.

Sant Jaume el Major

 • Evangeli Mt 13,24-4323 (Reflexió)
  La llavor bona i el jull (cugula).
  La presència del mal és un misteri. Difícil de pair de vegades, dolorós d’acceptar, amarg a assimilar. Tot i això, l’explicació del mal la tenim en l’absència del bé; un bé que hauria de ser present i que per alguna raó no hi és.
  A l’evangeli veiem que és Déu qui sembra la llavor bona, i l’enemic sembra al costat el jull. Amb una somera apreciació podem percebre aquesta lluita constant a la societat actual, però també a l’interior de cada home. La lluita per ser honest a la nostra feina, per no tornar ull per ull, sinó de respondre d’acord amb els criteris de l’evangeli.
 • Deixeu que creixin juntes

  Déu és present a les nostres vides sembrant la llavor bona. En bona part depèn de nosaltres si volem que el jull irrompi en la nostra existència. Podem arrencar d’arrel el mal si ho descobrim a temps, però de vegades requereix un gran esforç dir «no» davant d’una invitació poc honesta, però que potser enriqueix les nostres butxaques?

 Consell Parroquial de Sant Fruitós de Bages

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma —B—
347 views
347 views

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma —B—

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 23 de febrer de 2024
Horaris del cap de setmana ASFE
268 views
268 views

Horaris del cap de setmana ASFE

Redacció - 23 de febrer de 2024
Editorial 1677
329 views
329 views

Editorial 1677

Redacció - 23 de febrer de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com