0 Shares 581 Views

Consell Parroquial: Diumenge 16 de juliol de 2023, XV diumenge de durant l’Any —A—

581 Views
CELEBREM LA FESTA MAJOR A LES BRUCARDES 2023
Amb una missa de campanya el proper diumenge
16 de juliol a les 12 h.

L’origen del mot “Brocardes” apareix documentat ja al segle XI (1021). L’any 1086 consta que Ermengarda, vídua d’en Berenguer Brocard, dona al monestir de Sant Benet de Bages, entre altres terres, el mas anomenat de Bages, que per les afrontacions que el termenegen, ha de tractar-se del mas del Brocard.
La seva capella en honor a Sant Sebastià va ser restaurada el 1982 i es van posar al descobert vestigis d’un paviment antic, a sota de l’actual. En el llibre de Sant Benet de Bages s’indica que, amb anterioritat al s. XVIII, ja existia una reconstrucció prèvia, no podent posar data a la seva construcció primigènia, ja que fins a dia d’avui no es disposa de noves dades.
La capella està en molt bon estat de conservació, gràcies a la iniciativa de veïns de la urbanització que en tenen cura.

Sant Sebastià de les Brucardes

 

 

  • Evangeli Mt 13,1-23 (Reflexió)
    “… La llavor sembrada enmig dels cards vol dir aquells que han sentit la predicació del Regne, però les preocupacions del món present i la seducció de les riqueses l’ofeguen i no dona fruit.
    La llavor sembrada en terra bona vol dir aquells que han sentit la predicació del Regne i l’han entesa, i per això dona fruit: o cent, o seixanta, o trenta».
    Les paraules de Jesús no totes donen fruit. Saber això no va impedir que Jesús parlés, sinó que va continuar proclamant bones noves, veritat i vida a qualsevol que volgués escoltar. Parlant i actuant, fins i tot en absència de resultats encoratjadors evidents.
    La veritat no és determinada per una majoria, sinó que està dispersa, sent reconeguda i valorada només per alguns. Demanem a Déu que ens ajudi a escoltar la paraula de Jesús per portar-la al cor, on pugui créixer?

 Consell Parroquial de Sant Fruitós de Bages

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma  —B—
347 views
347 views

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma —B—

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 23 de febrer de 2024
Horaris del cap de setmana ASFE
270 views
270 views

Horaris del cap de setmana ASFE

Redacció - 23 de febrer de 2024
Editorial 1677
330 views
330 views

Editorial 1677

Redacció - 23 de febrer de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com