0 Shares 721 Views

Conductàlia 2019: Una jornada de seguretat viària molt didàctica

27 de novembre de 2019
721 Views

Divendres, 15 de novembre, el pavelló municipal, va acollir la primera edició del Conductàlia Sant Fruitós de Bages, que organitzava el Montepio de Conductors, i comptava amb la col·laboració de cossos de seguretat i emergències, professionals mèdics, víctimes d’accidents de trànsit i Ajuntament de Sant Fruitós. Adreçada a 350 alumnes de cinc instituts de Sant Fruitós, Sant Joan de Vilatorrada i Cardona, i que tractà de “Distraccions en mobilitat”.
L’impacte que produeix a una mare i a un conductor l’atropellament d’un noi per culpa d’una distracció causada pel telèfon mòbil va ser el fil conductor de l’escena teatralitzada que va oferir la Companyia Nocturna i que va donar inici el Conductàlia.

Tot seguit va tenir lloc l’obertura oficial de la jornada amb la intervenció de Llorenç Juanola, president del Montepio, que va destacar la importància de la conscienciació i la prevenció en seguretat viària. «Per desgràcia, els accidents passen a qui no s’ho espera i quan no s’ho espera, hem d’aprendre a protegir-nos a nosaltres i al nostre entorn», afirmava Juanola, que va valorar molt positivament que Conductàlia, que fins ara havien acollit Manresa i Berga amb èxit, s’hagués celebrat a Sant Fruitós de Bages i, així, creixi i arribi a nous municipis i col·lectius de joves.
Després, Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós, emplaçà els joves a “treure profit de les reflexions de la jornada” . També mostrà la satisfacció del seu municipi per acollir aquest esdeveniment.

En el torn de ponències, hi intervingueren Albert Jarne -Servei Català de Trànsit-, Bernat Teresa -Policia Local de Sant Fruitós-, Ramon Vidal –Bombers-, Manel Ortega -Mossos d’Esquadra-, Francisco Caparroz -Sistema d’Emergències Mèdiques-, Joaquim Herrera -Institut Guttmann- i Anna Maria Rodrigurz -Stop Accidentes-. També una jove de Gironella, Núria Roca, que fa uns anys va assistir al Conductàlia com a alumna i que, posteriorment, va patir un accident en moto. Ha estat molt taxativa demanant als joves assistents “si beus, no condueixis”.
Contestar una trucada o llegir un whatsapp mentre es condueix, anar distret amb patinet tot escoltant música amb els casos posats, agafar la moto sense la protecció adequada han estat alguns dels temes més remarcats pels ponents, que també han posat de relleu el mal tràngol que suposa pels cossos de seguretat i emergències haver d’intervenir en moments tan difícils com donar la mala notícia a una família.
El Conductàlia es va cloure amb un emotiu minut de silenci en record a les víctimes d’accident de trànsit amb tots els assistents dempeus.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com