0 Shares 116 Views

Concurs millor Sommelier de Catalunya

25 de març de 2024
116 Views
Imatge: https://www.sommeliers.cat/

L’altre dia vaig xalar veient la final del Millor Sommelier de Catalunya, mai l’havia seguit però aquest cop amb la participació de l’amic Christian Betoret i gràcies a Lleida Tv m’hi vaig enganxar. Com sempre em va encantar la conducció per part de la periodista Ruth Troyano, encuriosit vaig entrar al web de www.sommeliers.cat per informar-me de la dinàmica del concurs, em va agradar llegir l’objectiu del concurs:

El concurs “Millor Sommelier de Catalunya“ té com a objectiu desenvolupar i promoure el coneixement de la professió sommelier, el coneixement dels vins i productes gastronòmics de tot el món i principalment de Catalunya, així com reforçar els vincles, l’amistat i la col·laboració entre els professionals del vi.

Vaig dir-me, Dani a veure què encertes des del sofà de casa, espero encertar alguna cosa, com a mínim del Bages. Doncs un cop acabat el concurs i content del nivell dels finalistes, que per cert, vull felicitar a la campiona, la Marta Cortizas Fernández, sommelier del Celler de Can Roca i als finalistes, l’Anna Casabona Paris, delegada comercial de Juvé & Camps i al Christian Betoret, sommelier del Mas de la Sala, em va quedar un gust agredolç.

Jo, sent un defensor apassionat dels productes locals i de proximitat, em sap greu observar que en un esdeveniment d’aquesta magnitud i prestigi no s’hagi donat el degut reconeixement i atenció als vins catalans, si no m’equivoco, a les proves tan sols va sortir mencionat el Turó d’en Mota de Recaredo i una imatge aèria del Celler Clos de Mogador.
És incomprensible que en un certamen destinat a celebrar l’excel·lència en el món del vi, i principalment de Catalunya, s’hagi obviat completament la representació dels vins catalans. Encara més, el Millor Sommelier de Catalunya hauria de ser un ambaixador destacat dels productes locals, promovent i exaltant els vins d’aquesta regió, que no només compten amb una qualitat excepcional, sinó que també contribueixen al desenvolupament econòmic i sostenible de la nostra comunitat.

Un cop acabat, em va quedar el dubte de si el millor sommelier de Catalunya coneix les varietats de la picapoll, el mandó, la sumoll,… o bé si sap que al Bages tenim una DO amb 17 cellers. Això si, vaig aprendre què és el vinagre de Sakura i amb quin vi es pot maridar, tot i que no sé amb quin vi maridaria l’albergínia blanca.

Ens agrada ser internacionals, però un sommelier, si que ha de conèixer i saber de tot el món però el millor sommelier de Catalunya ha de vendre territori. Entenc que aquest premi és el primer pas per optar al millor sommelier d’Espanya, i del món i per això es tracten els vins de fora, però potser per properes edicions es podria afegir un bloc dedicat als vins de Catalunya i maridatges amb productes km.0, per això, insto al Comitè Organitzador a que en futures edicions de l’esdeveniment del Millor Sommelier de Catalunya es doni la deguda consideració i espai als vins i productes catalans. És essencial que es reconegui i celebri la diversitat i l’excel·lència dels nostres productes locals, i que es promogui activament el seu consum i apreci tant a nivell nacional com internacional.

Podeu veure el concurs clicant https://ott.lleidatv.cat/ca/pv/d5273310-5cd2-ff0e-69e5-374fbea41bb4

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Agredolç homenatge
188 views
188 views

Agredolç homenatge

Rosa Carrera March - 22 d'abril de 2024
La descoberta de l’art a educació infantil
60 views
60 views

La descoberta de l’art a educació infantil

Escola Monsenyor Gibert - 22 d'abril de 2024
La Biblioteca us recomana:
47 views
47 views

La Biblioteca us recomana:

Biblioteca de Sant Fruitós de Bages - 22 d'abril de 2024
Editorial 1685
1080 views
1080 views

Editorial 1685

Redacció - 22 d'abril de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com