0 Shares 594 Views

Comunicat de Junts per Sant Fruitós sobre l’aprovació inicial del POUM.

15 de febrer de 2019
594 Views

Comunicat de Junts per Sant Fruitós en referència a la proposta de l’equip de govern (GfP i PSC) sobre l’aprovació inicial del POUM, que deixa una de les qüestions més rellevants per acordar en una consulta popular, posterior a la seva l’aprovació i posterior també a les eleccions

En primer lloc, volem mostrar la nostra sorpresa i decepció davant el fet que es vulgui utilitzar la participació ciutadana d’una forma que considerem totalment interessada i partidista donada la proximitat a les eleccions municipals previstes pel 26 de maig d’enguany.
L’ús d’una consulta no pot ser mai de caràcter interessat, sinó que ha de ser l’eina per donar veu a la ciutadania de Sant Fruitós de forma clara i concisa, i no per cobrir una manca d’acord en el si de l’actual govern municipal.
Tanmateix, una aprovació inicial “express” del POUM (document urbanístic més important d’un municipi i que marca el futur a anys vista) ens sembla una irresponsabilitat molt greu, quan ens trobem a només tres mesos de les eleccions. Aquestes haurien de ser les que marquin el futur del POUM proposat, sent aquest aprovat o modificat pel proper govern de Sant Fruitós de Bages, governi qui governi, però sempre amb un ampli consens, que actualment és inexistent.
En relació amb els fets exposats, la nostra postura és i serà afirmativa davant els mecanismes de participació ciutadana, sempre i quan tinguin un objectiu clar, net i beneficiós per a la ciutadania. D’aquesta manera, ens posicionament en favor de que la consulta ciutadana sigui prèvia a l’aprovació inicial del POUM, que es defineixi prèviament quina serà la pregunta exacta, especificant en quins termes es preguntarà a la ciutadania la seva opinió. També és important destacar la necessitat de que aquesta consulta tingui un caràcter vinculant, és a dir, que l’equip de govern es comprometi a respectar el resultat sortit de les urnes.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com