0 Shares 279 Views

Comencen els cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística.

27 de setembre de 2021
279 Views

Per Consorci per a la Normalització Lingüística / AMIC – Redacció –

El Consorci per a la Normalització Lingüística, comença els cursos amb més de 21.000 inscripcions en tots els nivells.

Els canvis en les restriccions sanitàries permeten avançar cap a la normalitat: de 43 cursos presencials del darrer període es passa a 750, un 47% de l’oferta general.

El Consorci per a la Normalització Lingüística comença els cursos de català amb més de 21.000 inscripcions i un increment de presencialitat del 45% respecte al total, amb més de 9.500 inscripcions presencials aquest setembre, al costat de les 641 inscripcions presencials de l’abril passat.

En els cursos, alguns dels quals van començar ahir i altres comencen avui, 23 de setembre, i acaben el 13 de desembre, es continuaran aplicant les mesures de prevenció per la COVID-19 establertes per les autoritats sanitàries que, en aquesta ocasió, ja han permès ampliar la formació en format presencial. Així, l’oferta formativa actual de setembre contempla un 45% de cursos en línia -amb un aprenentatge autònom i el seguiment asíncron d’un tutor- i un 47% de cursos presencials o semipresencials -amb grups reduïts de persones. La resta de cursos s’ofereixen en modalitat virtual i semivirtual, amb sessions sincronitzades amb el tutor i amb la resta d’alumnes.

Els canvis en les restriccions sanitàries han fet possible un increment molt significatiu de presencialitat: s’ha passat dels 43 cursos presencials o semipresencials del darrer període d’abril a juliol, encara amb fortes restriccions per la pandèmia, als més de 750 cursos presencials d’aquest setembre.

La major part de les inscripcions d’aquest setembre, més de 13.600 (prop del 65% del total) es concentren en els cursos de nivells inicials i bàsics, adreçats a persones amb pocs coneixements, o cap, de la llengua catalana.

Amb la finalitat de garantir l’atenció a les persones amb menys coneixement de la llengua i amb menys recursos econòmics, el CPNL manté la gratuïtat dels cursos de nivells inicials i bàsics i continua vigent la rebaixa del cost de la resta de nivells. Així mateix, el Consorci ha articulat un sistema per donar suport a les persones amb dificultats tecnològiques durant el període d’inscripció, amb atenció ciutadana personalitzada i assistència presencial, i ha prioritzat l’oferta de cursos presencials per a les persones que no tenen cap coneixement de la llengua, o en tenen pocs. Aquests alumnes opten majoritàriament pels cursos presencials, amb més de 8.500 inscripcions del total.

L’oferta diversa de cursos del Consorci permet desenvolupar les habilitats i estratègies necessàries per poder-se comunicar en català, tant en els usos orals més elementals com en els nivells de perfeccionament de la llengua oral i escrita, sempre amb l’objectiu de promoure i facilitar l’ús del català a tota la ciutadania i en tots els àmbits de la societat.

Valoració molt satisfactòria de cursos i professorat del CPNL

L’enquesta de valoració dels alumnes del CPNL del darrer període lectiu (d’abril a juliol) mostra un elevat grau de satisfacció dels participants en les modalitats virtual i en línia, els dos formats majoritaris que es van oferir ateses les restriccions sanitàries per la pandèmia.

Amb una participació d’un 20,9% del nombre total d’alumnes (unes 4.800 valoracions), destaca l’elevada satisfacció general, amb una mitjana de 4,36 sobre 5, en el cas dels cursos en línia, i de 4,72 sobre 5, en els virtuals.

De les més de 3.000 persones que valoren la modalitat en línia, un 70,3% recomanarien molt aquesta opció i un 14,7% la recomanarien força. En el cas de la modalitat virtual, de les prop de 1.800 persones que la valoren, un 84,1% la recomanarien molt, i un 9,4% la recomanarien força.

Els alumnes que han respost l’enquesta destaquen la flexibilitat de les modalitats, el rigor i l’eficàcia del professorat, els recursos d’aprenentatge, la facilitat del sistema o la fluïdesa de les informacions i comunicacions.

Pel que fa al professorat, es constata una gran consideració i satisfacció en la valoració dels alumnes. En la modalitat en línia, el professorat es valora amb una mitjana de 4,42 sobre 5, i en la modalitat virtual, amb una mitjana de 4,7 sobre 5. Els participants destaquen, sobretot, l’organització, la motivació i la gran professionalitat dels docents del CPNL.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com