0 Shares 691 Views

Colònies a Sant Llorenç de Montgai

7 de novembre de 2019
691 Views

A l’escola Pla del Puig hem començat el curs amb molta il·lusió i empenta, amb tanta empenta que els alumnes de Cicle Superior ja han anat de colònies.
Continuem treballant a partir del tret diferenciador de l’escola que és treballar la història des de ben petits, de P3 fins a 6è. Aquest curs el tema escollit ha estat la Prehistòria.
La didàctica de la Prehistòria proposa la possibilitat d’entendre els nostres orígens a fi de donar pistes per contestar la pregunta: d’on venim els humans?
En absència de textos escrits, només les excavacions arqueològiques ens poden informar d’aquest llarg període que contempla el 99% de l’existència de la humanitat sobre el planeta Terra.
Per apropar-se vivencialment a la forma de vida dels nostres avantpassats, calen models didàctics on la simulació, la recreació i la restitució d’espais, d’eines i de tècniques facin els aprenentatges més significatius.
Tot això és el que ens va oferir el Camp d’Aprenentatge de la Noguera que té la seva seu a Sant Llorenç de Montgai i desenvolupa activitats didàctiques relacionades amb l’arqueologia prehistòrica.
Vam poder visitar i entendre el jaciment paleolític de la Roca dels Bous, que encara s’està excavant actualment, basant-nos en la informació arqueològica generada en aquest espai patrimonial de l’època prehistòrica.
Realitzarem diferents activitats relacionades amb l’arqueologia i la prehistòria com per exemple: excavant el passat , pintura a la prehistòria, talla de sílex i el laboratori de paleoantropologia on vam poder estudiar restes òssies.
I per acabar posarem en pràctica diferents seqüències didàctiques sobre la vida al neolític reproduint una sèrie d’activitats pròpies dels primers agricultors i ramaders de la prehistòria: mòlta de blat, elaboració d’atuells de ceràmica, fabricació de collarets de petxina i cacera amb arc i fletxa i propulsor.
Tot això mantenint un constant diàleg amb els alumnes a partir de la realitat actual i promovent un aprenentatge històric per comparació.
Escola Pla del Puig

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1693
1701 views
1701 views

Editorial 1693

Redacció - 14 de juny de 2024
14 de juny: Dia Mundial de les Persones Donants de sang
49 views
49 views

14 de juny: Dia Mundial de les Persones Donants de sang

Comunicació del Banc de Sang - 14 de juny de 2024
El racó del lector
80 views
80 views

El racó del lector

Redacció - 13 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com