0 Shares 1237 Views 1 Comments

Cap de Sant Fruitós- Carta oberta a ….. no se qui.

6 de desembre de 2020
1237 Views 1
Per: Josep Sanfeliu.-

Crec que fa una vintena d’anys que es va obrir l’actual CAP de Sant Fruitós de Bages. Possiblement en aquell moment es va creure que era una bona opció, no ho se, tampoc no dubto pas de la bona intenció de tots els participants en aquell projecte.

Ja se que ara em poden dir i em diran, que en els moments actuals, sacsejats pel coronavirus, no son pas els més adients per parlar d’això, i de fet en part, els hi puc donar la raó. Però el problema per donar-les-hi del tot la raó, es que no es una situació d’ara, no es una situació que ha sorgit els darrers temps, no, el precari local i el precari servei que tenim els santfruitosencs de la sanitat catalana, fa anys que es vergonyós. No pretenc faltar al respecte a ningú, ni pretenc que ningú es senti violentat pels meus comentaris, al contrari el que m’agradaria es que qui llegeixi aquestes quatre ratlles, reflexiones envers quin pot ser el motiu pel qual un ciutadà te aquesta sensació d’abandonament després de vint anys de suplici.

I si volen que parlem del moment actual, fem-ho: ja fa temps vàrem perdre el servei de guàrdies a les nits, i ara més recentment i motivat pel Covid, el CAP està tancat els caps de setmana i festius. Era un servei de les 08:00 a 20:00 hores en que la gent podia anar al CAP i que si calia, els professionals es desplaçaven als domicilis. Aquest servei es va tancar al març per manca de professionals, ja que els que hi havia els van enviar a Manresa, però el més greu es que ara sembla ser que ja no es plantegen tornar a obrir, negant aquest servei a les veïnes i veïns de la població. I això benvolguts experts i directius, s’ho mirin com s’ho mirin, i ho expliquin com ho expliquin, es un SERVEI que ha perdut el poble de Sant Fruitós de Bages.

Suposo que un cap de departament en llegir escrits com aquest i acostumat com segur que esta a llegir-los, pot pensar però quins motius pot tenir un senzill ciutadà i pacient, per queixar-se quan tots estem farts de dir i escoltar que tenim la millor sanitat del mon.

Possiblement es veritat, possiblement tenen part de raó, no ho se, però el problema es que el que passi a altres països a mi personalment no em preocupa, a mi el que em preocupa es el que passa al meu país i al meu poble.

Centrem-nos en la queixa que presento, tenim un CAP, per anomenar-lo oficialment d’alguna manera, petit, vell, totalment antiquat (tan el d’adults com el de quitxalla) i que no compleix amb les necessitats mínimes bàsiques del poble i del veïnatge. A més dels qualificatius esmentats, hi podem afegir que per accedir a un parell o tres de despatxos hi ha esglaons, difícil de pujar per les persones amb mobilitat reduïda i del tot impossible per les persones sense mobilitat. Per alguns serveis, hem d’anar a pobles veïns que amb menys habitants disposen de un centre sanitari amb unes condicions més decents, perquè al nostre CAP no hi ha espai suficient per donar tots els serveis que necessita la població; un exemple entre molts altres de les deficiències que patim, es el servei de dentista ….. be, si vostès ho revisen, segur que saben molt millor que nosaltres, els serveis que ens retallen i als quals ens es negat l’accés en l’àmbit municipal de les nostres llars.

No se si la “culpa” es de l’Ajuntament, es de la Generalitat, es de CatSalut … no ho se, però potser ja es hora de que es posin les “piles”, i dotin al nostre poble d’un equipament necessari i que pugui donar el servei que els ciutadans es mereixen.

Per cert, si a la frase que he mencionat abans: “tenim la millor sanitat del mon” hi ha algun rerefons de veritat, no ens enganyem, es gràcies als professionals que “in situ”, desenvolupant la seva tasca cada dia, en unes condicions laborals i humanes que no sempre son valorades ni compensades adequadament.

Si us plau espero la seva resposta: QUAN TINDREM UN CAP A SANT FRUITOS DE BAGES QUE NOS ENS FACI VERGONYA UTILITZAR, I AMB EL SERVEI QUE EL POBLE ES MEREIX I NECESSITA?

Nota.- Vaig enviar la carta a l’Ajuntament de Sant Fruitós i a l’àrea de salut de la Generalitat.

 

1 Comentari

  1. Hola bona tarde tens tota la rao estem totalment d acord amb tu jo tinc un fill discapacitat i es una vergonya les instalacions i el servei que no en tenim cap

    Reply

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Menú per a dos.
16 views
16 views

Menú per a dos.

Redacció - 23 de setembre de 2021
Mau, Atún, Buha, Noibenfet – Frase de la setmana
1610 views
1610 views

Mau, Atún, Buha, Noibenfet – Frase de la setmana

Redacció - 23 de setembre de 2021
F.C. Fruitosenc. Secció 4 Tocs.
36 views
36 views

F.C. Fruitosenc. Secció 4 Tocs.

Redacció - 22 de setembre de 2021
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com