0 Shares 341 Views

Atletisme: Jan Díaz i Martí Serra campions de Catalunya Sub-20 amb el CAM

12 de febrer de 2023
341 Views

El passat diumenge es va celebrar a la Pista Coberta de Catalunya, a Sabadell, el campionat de Catalunya de clubs en pista coberta de la categoria sub-20, on la formació masculina de l’Avinent Manresa es va  proclamar campiona .

El podi fou ocupat per l’Avinent Manresa (124 punts), CA Igualada (108) i L’Hospitalet Atletisme (99), entre dotze clubs participants. Van tenir una destacada participació els joves atletes santfruitosencs Jan Díaz Basullas i Martí Serra Prat.

Jan Díaz va disputar la cursa dels 60 mts. tanques, sent segon amb un temps de 8:43. i va formar part de l’equip de relleus 4×400 amb Adrià Garcia, Jan Pol Catot i Oriol Vergès, aconseguint un registre de 3’28″89, guanyant la cursa i establint un nou record de Catalunya.

Martí Serra, en la Perxa, fou primer amb millor salt de 4,90 mts.

Per la seva part, l’equip femení de l’Avinent Manresa ocupava la cinquena posició final entre els dotze millors clubs catalans. La santfruitosenca Mar Santanach Pintó va competir en la prova del Pes, sent tercera amb un millor llançament de 9,33 mts.

També el 4 febrer, a la pista de Sabadell es va celebrar el Campionat de Catalunya de Proves Combinades Màster en pista coberta, en la que hi va participar el santfruitosenc Salvador Amella López, que acabà quart de la categoria M-50.

A l’Estadi Joan Serrahima a Barcelona va tenir lloc el Critèrium de Llançaments Llargs d’Hivern Absolut 2023, Pau Santanach Pintó fou setè a la proba de Disc (2 Kgs.) amb un millor tir de 31,36 mts.

I a la ciutat andalusa d’Antequera es va disputar el XXXVIII Campionat d’Espanya Sub-23 Pista Coberta, on Biel Díaz Basullas havia de córrer la cursa dels 60 mts. tanques, però durant l’escalfament es va lesionar l’isquiotibial, havent d’abandonar la prova.

MARTÍ SERRA PRAT SUPERA EL LLISTÓ DELS 5 MTS. EN EL SALT DE PERXA

Finalment l’atleta santfruitosenc Martí Serra Prat, a les files de l’Avinent Manresa, va poder superar el llistó a l’alçada dels 5 mts., a la prova de salt de Perxa.

Fou el passat dia 3 de febrer, en un control Absolut en pista coberta, que la Federació Catalana d’Atletisme va realitzar a la pista de Sabadell. I encara que els primers salts no sembla que seria el dia de l’èxit de Martí Serra, ja que després de saltar a la primera els 4,50 mts., va necessitar els tres salts reglamentaris per passar els 4,65 i els 4,80, però quan el llistó era a 5,00 mts., l’atleta santfruitosenc el va passar al primer intent. Després ja no va poder amb els 5,10 mts.

Un pas més, en la cursa esportiva de Martí Serra, que el proper mes d’abril farà 18 anys.