0 Shares 1054 Views

Anna Vila, una vida dedicada al comerç

22 de novembre de 2018
1054 Views

Anna Vila de cal Quico, s’ha jubilat i ha tancat la seva botiga de la carretera de Vic, a Sant Fruitós.

Li demanem que ens faci un petit resum de la seva trajectòria com a botiguera…
Sóc descendent d’una família de comerciants, el meu pare anava a vendre pels mercats del Bages i el Berguedà, i ma mare, tenia una botiga de queviures a Sant Fruitós. Des dels quinze anys vaig haver d’ajudar-la. La veritat és que a mi no m’agradava. A més a més a l’època de les cireres havíem de treballar tot el diumenge. Jo quan podia m’escapava per anar a patinar a la pista del Bosquet.

Després va tenir una carnisseria…
Sí, i també vaig estar una temporada a Andorra. Al tornar vaig seguir un temps amb la carnisseria, venent també d’altres articles, i com que no m’agrada estar anquilosada, després ho vaig transformar en un petit supermercat. Aleshores fou quan dins la botiga ja hi posàrem un apartat dedicat a la dietètica i productes naturals.

I…
Al veure que les meves filles no volien seguir amb el supermercat, decidí només tenir una botiga de dietètica, però amb això sol el negoci aquí a Sant Fruitós no funcionava. Em vaig trobar amb el dilema de tancar i anar a treballar a fora de dependenta o reconvertir una altra vegada el negoci. Gent professional em va aconsellar que en el lloc on està situat l’establiment i amb la professionalitat i experiència que jo tenia en el comerç, me’n podia sortir fàcilment. Aleshores fou quan sense deixar la dietètica vaig incorporar el sector del regal, perfumeria i algunes joguines.

Traspassarà la botiga?
No puc dir res encara. A mi m’agradaria que algú continués, perquè la botiga està en un bon lloc i té una clientela molt fidel.

L’altre dia, li van organitzar una gran festa…
Sí, fou molt emocionant i una mostra que els meus compradors a més de bons clients, són amics i amigues que m’han acompanyat durant dues dècades, tant del poble com dels municipis veïns. Em van donar una bona sorpresa.

I ara què farà?
Tinc 67 anys i vull viure tranquil·lament. Com altres jubilats, puc fer cursos com de meditació, anar pintar, fer alguna de les activitats que organitza l’ajuntament, i també fer un algun viatget, en resum com he dit, viure sense l’estrès del dia a dia que comporta tenir un negoci.

Li desitgem molta sort, en aquesta nova etapa.

Jaume Grandia

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com