0 Shares 890 Views

Anna Vila, una vida dedicada al comerç

22 de novembre de 2018
890 Views

Anna Vila de cal Quico, s’ha jubilat i ha tancat la seva botiga de la carretera de Vic, a Sant Fruitós.

Li demanem que ens faci un petit resum de la seva trajectòria com a botiguera…
Sóc descendent d’una família de comerciants, el meu pare anava a vendre pels mercats del Bages i el Berguedà, i ma mare, tenia una botiga de queviures a Sant Fruitós. Des dels quinze anys vaig haver d’ajudar-la. La veritat és que a mi no m’agradava. A més a més a l’època de les cireres havíem de treballar tot el diumenge. Jo quan podia m’escapava per anar a patinar a la pista del Bosquet.

Després va tenir una carnisseria…
Sí, i també vaig estar una temporada a Andorra. Al tornar vaig seguir un temps amb la carnisseria, venent també d’altres articles, i com que no m’agrada estar anquilosada, després ho vaig transformar en un petit supermercat. Aleshores fou quan dins la botiga ja hi posàrem un apartat dedicat a la dietètica i productes naturals.

I…
Al veure que les meves filles no volien seguir amb el supermercat, decidí només tenir una botiga de dietètica, però amb això sol el negoci aquí a Sant Fruitós no funcionava. Em vaig trobar amb el dilema de tancar i anar a treballar a fora de dependenta o reconvertir una altra vegada el negoci. Gent professional em va aconsellar que en el lloc on està situat l’establiment i amb la professionalitat i experiència que jo tenia en el comerç, me’n podia sortir fàcilment. Aleshores fou quan sense deixar la dietètica vaig incorporar el sector del regal, perfumeria i algunes joguines.

Traspassarà la botiga?
No puc dir res encara. A mi m’agradaria que algú continués, perquè la botiga està en un bon lloc i té una clientela molt fidel.

L’altre dia, li van organitzar una gran festa…
Sí, fou molt emocionant i una mostra que els meus compradors a més de bons clients, són amics i amigues que m’han acompanyat durant dues dècades, tant del poble com dels municipis veïns. Em van donar una bona sorpresa.

I ara què farà?
Tinc 67 anys i vull viure tranquil·lament. Com altres jubilats, puc fer cursos com de meditació, anar pintar, fer alguna de les activitats que organitza l’ajuntament, i també fer un algun viatget, en resum com he dit, viure sense l’estrès del dia a dia que comporta tenir un negoci.

Li desitgem molta sort, en aquesta nova etapa.

Jaume Grandia

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Festa Major d’hivern
43 views
43 views

Festa Major d’hivern

Redacció - 29 de gener de 2023
El parc de Can Figueras s’obre al públic sumant un nou espai verd al nucli del municipi
64 views
64 views

El parc de Can Figueras s’obre al públic sumant un nou espai verd al nucli del municipi

Comunicació Ajuntament Sant Fruitós de Bages - 28 de gener de 2023
Nota del consell parroquial: Diumenge 29 de gener de 2023  IV diumenge de durant l’any /  Cicle A
48 views
48 views

Nota del consell parroquial: Diumenge 29 de gener de 2023 IV diumenge de durant l’any / Cicle A

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 28 de gener de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com