0 Shares 482 Views

Ampans construirà a Sant Fruitós de Bages un centre per a joves amb discapacitat i gestionarà els equipaments públics de l’Escola de Música i el Teatre Casal Cultural

23 de setembre de 2019
482 Views

El consistori ha cedit per 90 anys el terreny on s’ubicarà el centre educatiu i per 20 anys la gestió dels equipaments municipals

El ple municipal de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha aprovat la cessió per un període de 90 anys del terreny de l’avinguda Girona, a tocar de la carretera de Berga, a la Fundació Ampans per tal que s’hi construeixi un edifici destinat a l’ensenyament i la residència per a joves amb discapacitat.

L’Ajuntament va adquirir aquest terreny l’any 2011 per 1,8M d’€, fruit d’una sentencia d’expropiació, amb la voluntat de realitzar-hi algun tipus d’equipament. En aquest sentit ara el consistori ha considerat adequada aquesta concessió ja que genera una activitat amb un alt valor social, més que no pas econòmic.

Ampans ja està treballant en el projecte arquitectònic per ubicar en aquest terreny de 8.000m2 un servei d’acolliment per a joves en una primera fase i posteriorment una residència. A banda de la construcció dels equipaments, la fundació també s’encarregarà de realitzar la urbanització del tram de l’avinguda Girona on hi ha el terreny i els seus accessos.

En una segona concessió, l’Ajuntament també ha cedit a Ampans l’ús del Teatre Casal Cultural i la concessió de domini públic de les aules de l’Escola de Música municipal per un període de 20 anys.

Aquest acord té per objectiu fomentar la integració laboral de persones amb discapacitat residents al poble o en àrees properes.

L’acord estableix que el personal d’Ampans s’encarregarà de les tasques de neteja i consergeria dels 2 equipaments i en el cas del teatre també s’encarregaran de l’arranjament i gestió del bar. Aquest acord permetrà que Ampans gestioni aquests equipaments municipals conservant les activitats que programa tant l’Ajuntament com altres entitats del poble i fomentant que s’hi duguin a terme noves activitats en les franges horàries on fins ara no n’hi havia.

Ajuntament

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com