0 Shares 916 Views

Alumnes de l’institut viatgen a Holanda amb el programa Erasmus+

30 de maig de 2018
916 Views

Durant la setmana del 13 al 19 de maig, un grup de 12 alumnes de segon d’ESO i 3 professors de l’Institut Gerbert d’Aurillac han participat en una trobada a Zonnewende, prop de la ciutat holandesa d’Eindhoven, emmarcada dins d’un projecte Erasmus que integra escoles de sis països diferents (Àustria que actua com a centre coordinador, Holanda, Finlàndia, Portugal, Turquia i Espanya que actuen com a socis). El projecte té una durada de dos anys durant els quals els alumnes dels diferents països treballen de forma conjunta i col·laborativa, diferents temàtiques com el consum i l’economia, els drets humans, l’escalfament global, les olimpíades, la diversitat cultural, l’aigua, la fam en el món, l’obesitat, la desforestació o el sistema solar. Per la seva banda, el professorat es forma en l’aprenentatge col·laboratiu basat en projectes.

En la trobada, que ha estat organitzada pel Sint-Joriscollege d’Eindhoven (al sud d’Holanda, els alumnes han compartit opinions sobre els treballs realitzats en cadascun dels sis centres escolars durant el curs, han intercanviat les seves vivències i experiències i han practicat l’anglès com a llengua vehicular de comunicació.
El primer dia vam viatjar a Eindhoven per visitar aquest centre escolar. El director ens va donar la benvinguda i els alumnes van presentat els seus respectius països abans de visitar l’institut acompanyats pels alumnes holandesos. Durant la tarda els alumnes van descobrir la ciutat a través d’un joc interactiu.

La resta de la setmana s’ha aprofitat per conèixer algunes de les ciutats més rellevants d’Holanda, com Hertogenbosch, Amsterdam i Maastricht. S’han combinat les activitats més turístiques amb visites de treball com les del “Nemo Science Museum” d’Amsterdam i al Zuiderzeemuseum a Enkhuizen, on els alumnes van descobrir com es va fer la construcció dels grans dics que han conformat l’Holanda actual i en quines condicions vivien els holandesos abans d’estar protegits per aquestes grans obres d’enginyeria.

Una de les jornades s’ha dedicat a fer una competició esportiva com a culminació d’un dels temes treballats. Durant les nits, també s’han fet algunes activitats com una fira demostració amb parades de cada país que mostraven productes i tradicions típiques i un joc de pistes on els alumnes descobrien detalls de tots els països participants. Tampoc ha faltat la descoberta de la mascota i de l’himne del projecte que tothom va haver de cantar a ritme de rock.

Les abraçades i les llàgrimes a l’hora del comiat han delatat que per a la majoria dels alumnes i els professors l’experiència ha estat molt positiva i gratificant.

Institut Gerbert d’Aurillac

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Transhumància
133 views
133 views

Transhumància

Redacció - 2 d'octubre de 2023
6a edició de la Mini Copa Bages
17 views
17 views

6a edició de la Mini Copa Bages

ASFE - 2 d'octubre de 2023
Frase de la setmana. Raimon
5897 views
5897 views

Frase de la setmana. Raimon

Redacció - 2 d'octubre de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com