0 Shares 302 Views

“Alimañas” i “La contadora de películas”, films sorpresa del Clam

20 d'octubre de 2023
302 Views
Jordi Sánchez i Pep Anton Gómez presentaran el seu film als Bages Centre

El Clam 2023 segueix confirmant films i convidats excepcionals a la seva selecció. I avui podem anunciar ja les dues sessions sorpresa d’aquesta edició, que inclouen dos títols molt esperats que ens arriben abans de la seva estrena comercial.
El primer que es projectarà és “Alimañas”, debut en la direcció de Jordi Sánchez i Pep Anton Gómez, creadors amb una extraordinària experiència, especialment a la televisió i al teatre. Jordi Sánchez és una cara coneguda del gran públic gràcies als seus papers protagonistes a les sèries ‘Plats bruts’ i ‘Aquí no hay quien viva’. Juntament amb Pep Anton Gómez, han estat darrera com a dramaturgs d’ una llarga llista d’èxits teatrals, entre els quals es troben ‘Excuses’, ‘Mama’ i ‘El eunuco’, entre molts altres.
‘Alimañas’ es una comèdia que ens porta al cap les sàtires socials de Berlanga i Azcona, un cinema carregat de tanta crítica com d’ humor i que sempre aborda la nostra quotidianitat més immediata. En el film, uns fills desitgen que la seva mare anciana es mori d’una vegada per heretar els seus diners i així solucionar una vida plena de precarietats.
Entre el nodrit cartell d’estrelles del film destaquen el propi Jordi Sánchez, així com Carlos Areces, Silvia Abril, Carmina Barrios, Loles León i Antonio Resines, entre altres.
Sánchez i Gómez presentaran en persona al Bages Centre aquest film distribuït per Sony Pictures el proper divendres a les 19:45 (mitja hora després del que s’havia anunciat, per tal d’adequar l’horari a l’exigent agenda dels realitzadors).


El segon film que anunciem avui com a sessió sorpresa és “La contadora de películas”, de Lone Scherfig, que poques hores abans haurà inaugurat el Festival de Valladolid. Tres grans intèrprets internacionals encapçalen el repartiment: Bérénice Bejo (‘El artista’), Daniel Brühl (‘Malditos bastardos’) i Antonio de la Torre (‘Volver’). El film és una ambiciosa producció que té com a context el cop d’ estat que va perpetrar Pinochet a Xile i que protagonitza una nena, María Margarita, qui fuig de la realitat a través de la seva habilitat per narrar amb vivesa i entusiasme els films que acaba de veure. Partint de la novel·la homònima de Hernán Rivera Letlier, Isabel Coixet (‘Mi vida sin mí’) i Walter Salles (‘Diario de motocicleta’) signen un guió que ha dirigit la sempre eficaç realitzadora danesa Lone Schefig, responsable d’ ‘An education’, ‘One day’, i ‘Italiano para principiantes’, entre altres.
Estrenada mundialment al Festival de Toronto, ’La contadora de películas’ és una de les grans apostes d’ aquest any de la distribuïdora i productora A Contracorriente, i es podrà veure el proper diumenge 22 a les 17’00 als Bages Centre.
Aquestes dues noves aportacions al Clam 2023 acompanyen la resta de les estrenes i convidats ja anunciats, entre els quals també hi ha els Premis d’Honor Jaume Figueras i Silvia Munt, així com l’humorista Berto Romero; la directora de l’ Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell, o els cineastes Celia Rico, Marcel Barrena, Gabriel Campoy i Guillem Lafoz, entre altres.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Joan Altimiras Queralt ha mort a l’edat de 89 anys.
189 views
189 views
Editorial 1678
471 views
471 views

Editorial 1678

Redacció - 1 de març de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs. Calçotades
438 views
438 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs. Calçotades

Galdric Sala - 29 de febrer de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com