0 Shares 513 Views

ADRIÀ GRANDIA PROTAGONISTA DEL CARTELL DE LA 24a. FIRA MEDITERRÀNIA

30 de maig de 2021
513 Views
Per: Redacció

 

Després d’una edició marcada per la pandèmia, la 24 Fira Mediterrània de Manresa, que se celebrarà del 14 al 17 d’octubre, es planteja, com ahir va explicar el seu director artístic, Jordi Fosas, com un certamen de «transició» amb l’objectiu de «recuperar tots els espais possibles» però «difícilment» amb «els espectacles multitudinaris».

El certamen presentà els projectes que formen part del nou Obrador d’arrel, un programa pensat per donar suport als artistes i a les produccions que exploren la cultura popular des d’una vessant contemporània i que és la continuació, potenciada, del laboratori de creació que impulsa la fira de fa anys.

També es van presentar els cartells de la Fira, un dels protagonistes és el músic santfruitosenc Adrià Grandia.

Les propostes de l’Obrador i la resta del cartell de la 24a edició de la Fira aniran acompanyades de la imatge creada, seguint el joc de mirades de l’any passat de l’estudi de disseny Kocori. El concepte creatiu de la imatge és la interacció entre artistes, públic i professionals, amb un joc de mirades que connecta amb les mirades polièdriques sobre l’arrel que defineixen la Fira Mediterrània i que també és vigent aquesta edició. El símil lliga amb la idea de les mirades sobre l’arrel, la cultura popular i el patrimoni immaterial que fa la programació de la Fira i que marquen la seva especialització en relació a la resta de fires del sector cultural.

Enguany s’han tornat a preparar tres versions, una per a cadascuna de les disciplines principals que configuren la programació artística: la música d’arrel i les músiques del món, les arts escèniques i la cultura popular i el patrimoni. Al cartell musical, Adrià Grandia sosté una viola de roda, amb la mirada riallera d’un home d’edat avançada. Al cartell d’arts escèniques, la Sònia Serra, de l’Esbart Manresà, fa un pas de dansa, mentre sosté els ulls d’una noia d’una altra ètnia. Finalment, al cartell de cultura popular i patrimoni, dues castelleres de la Colla Tirallongues de Manresa fan un pilar, mentre la base sosté la mirada de sorpresa d’una noia de més edat.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Eleccions al parlament de Catalunya
87 views
87 views

Eleccions al parlament de Catalunya

Redacció - 17 de maig de 2024
Editorial 1689
1380 views
1380 views

Editorial 1689

Redacció - 17 de maig de 2024
Secció FC Fruitosenc: Sense miracle
1227 views
1227 views

Secció FC Fruitosenc: Sense miracle

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 16 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com