0 Shares 600 Views

Acte religiós de la Diada 2018 al Monestir de Sant Benet

17 de setembre de 2018
600 Views

El primer acte enguany de la Diada Nacional de Catalunya, alguns sanfruitosencs, l’hem celebrat al Monestir de Sant Benet, en record de mossèn Josep Torras i Bacardit que va ser qui va iniciar les caminades des de Sant Fruitós de Bages fins al Monestir, molts anys enrere, quan aquests actes de la Diada no eren tan multitudinaris com ho són ara, i que hem volgut recuperar com a una de les formes reivindicatives de país pròpia del nostre poble.

Ha estat un acte religiós organitzat pel Consell Parroquial de Sant Fruitós de Bages, amb l’acord amb els actuals responsables del monestir i amb l’Ajuntament de Sant Fruitós, on s’ha pregat pel nostre país i pel nostre poble i la seva gent, “per retre homenatge a la nostra mare terra, doncs, no podem deixar d’estimar la terra i el poble a qui devem el què som”, han sigut les paraules d’introducció de Mn. Théophile, que ha conduit l’acte i que ha aprofundit en algunes característiques sobre la vida de l’Abat Oliba, que va predicar amb l’exemple allò de “Ora et labora”. I tot seguit, s’ha llegit una Lectura de la Bíblia, sobre Elies, quan es veu perseguit i acorralat i que ja no hi pot fer res mes que demanar la mort però, escolta una veu que el desperta i que li diu: “aixeca’t i menja que encara tens un llarg camí per recórrer”, i que Mn. Théophile ens ha reflexionat que també ens ho podem aplicar a nosaltres, els catalans, perquè també estem convidats a aixecar-nos, a treure’ns el desànim i a treballar de valent per a fer un país més just i solidari, i que faci bo de viure-hi.

L’acte ha finalitzat amb el Parenostre agafats de les mans, el Virolai i l’Himne Nacional.
Volem agrair la participació de tots els que ens heu volgut acompanyar en una hora tan matinera i també volem agrair a l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, i al grup Posa’t en Marxa per la seva inestimable col·laboració. Fins l’any que ve, si Déu vol!

Consell Parroquial de Sant Fruitós de Bages

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com