0 Shares 532 Views

Les marxes per la llibertat

25 d'octubre de 2019
532 Views

Les cinc Marxes per la Llibertat que el dimecres 16 d’octubre van sortir des de Berga, Vic, Tàrrega, Girona i Tarragona, després de tres dies caminant fent el seu trajecte de 100 kilòmetres cadascuna van arribar a Barcelona. Reclamant la llibertat dels presos recorrent a peu per Catalunya i allotjant-se a cases de veïns i hostals de diferents municipis, van conflur a Barcelona, en plena vaga general.

Onejant estelades, cantant els Segadors i corejant crits de llibertat, milers de manifestants van fer el recorregut previst, de forma pacífica i amb un ambient reivindicatiu però a la vegada festiu, van comptar també amb la participació familiars dels dirigents empresonats i exiliats i foren rebuts a Barcelona per representants polítics independentistes.
Impulsades per l’ANC i Òmnium, l’acció, inèdita, pretenia ser “una resposta de país davant de l’intent de l’estat espanyol de criminalitzar drets fonamentals, com el d’autodeterminació o el de manifestació”

La columna que va sortir el dimecres al matí de Berga va fer nit a Manresa. A la tarda, el seu pas per la carretera de Sallent, a Sant Fruitós, fou rebuda per molts santfruitosencs, mentre altres sortien de la plaça de la Vila per incorporar-se a la Marxa al seu pas per la Rosaleda i fer el camí del darrer tram final fins a Manresa.

Redacció

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com